Rosického trápí problémy s achilovkou, které začaly během červnového zápasu s Řeckem (2:1) na EURO. „Udělal jsem ostrý pohyb a ucítil bolest na patě. Pak jsem hrál v podstatě na jedné noze, abych dohrál alespoň poločas,“ popsal Rosický příčiny, proč musel už v poločase ze hřiště.

Před kvalifikací: V plném tréninku bude jen týden

V den kvalifikačního zápasu na mistrovství světa v Brazílii proti Maltě (12. října) to bude přesně čtyři měsíce, co se kapitán české reprezentace v Polsku zranil. I když už bude relativně fit, v plné zátěži bude jen týden a nedá se očekávat, že by ho kouč Bílek povolal na sraz národního týmu.

Fotogalerie
3 fotografie
Rosického by nejspíš vedení Arsenalu ani nepustilo. Jeho přínosu pro tým si totiž nesmírně váží a chtějí, aby se stoprocentně uzdravil a připravil na Premiere League. Patří totiž ke klenotům mužstva, kde ho srovnávali s hvězdou typu Robina van Persieho.

„Tomáše mám hrozně rád. Je to skvělý kluk a fantastický fotbalista. Jen je škoda, že jeho kariéru provází tolik zranění,“ řekl před časem Arséne Wenger, hlavní muž lavičky Kanonýrů.