Naděje, že Tomáš Rosický naskočí ve čtvrtek do čtvrtfinále fotbalového EURO proti Portugalsku, pořád žije!

Minimálně ji živí skutečnost, že se český špílmachr kvůli léčbě poraněné achillovky v neděli přesunul z Polska do Prahy. Do Čech vyrazil Rosický letecky spolu s fyzioterapeutem Pavlem Kolářem.

A v pondělí hodinu po poledni dorazil na Kolářovu specializovanou kliniku na pražském Chodově. V ruce nesl kufřík s nějakým přístrojem, který mu při léčbě bolavé achillovky nejspíš pomáhá.

Český tým z taktických důvodů tajil, která přesně noha Rosického trápí. Jenže Rosa se nyní sám prozradil – na kliniku vykračoval se sešmajdanou levou botou, z níž vyčuhovala zarudlá pata...

Nyní Rosický pod Kolářovým dohledem nejspíš podstupuje další léčebné procedury, které snad jeho bolavé achillovce uleví.

Český kapitán kvůli zranění vynechal klíčové utkání ve skupině s Polskem, které Bílkovi svěřenci i bez něj vyhráli 1:0 a postoupili do čtvrtfinále! Jenže bitva s Portugalci, to bude úplně jiné kafe! A případný start Rosického by výrazně posílil šance českých fotbalistů na úspěch.

„Jestli nastoupím? Nějakou šanci mám, ale není velká,“ uvedl Rosický. V Praze zůstane český fotbalista do úterý, kdy by se měl znovu připojit k týmu ve Wroclawi.

"Léčba, kterou jsme chtěli zkusit, tady (ve Vratislavi) nejde udělat," uvedl lékař týmu Petr Krejčí, aniž by hovořil konkrétněji. Kolář pak pro Aktuálně.cz uvedl: "Je to otevřené. Jakýkoli nález na Achillově šlaše je signálem závažného problému. Nasadili jsme další účinnou léčbu. Každopádně platí, že tento typ zranění je výrazně nepříjemnější pro fotbalisty než třeba pro hráče ledního hokeje."

Fotogalerie
4 fotografie