Dům, ve kterém s dcerou Magdalenou (22) a synem Ondřejem (26) žila přes 20 let, po exekuci zabrala soukromá bezpečnostní agentura s cílem družinářku z místní základky vystěhovat. Táňa živořila dva dny v jedné místnosti bez přístupu k vodě, elektřině i teplu.

Přitvrdili

A také bez možnosti jít si nakoupit. Bála se, že když baráček opustí, bezpečnostní agentura hlídající nemovitost ji už zpět nepustí. Pomáhali jí místní, kteří jí oknem házeli jídlo. Vydržela dva dny. Ten třetí, tedy v pátek, »bezpečáci« přitvrdili.

„Ráno jsem chtěla jít na záchod. Předtím je zapečetili, ale jeden mi otevřeli v přízemí,“ svěřila se Blesku. „Když jsem si sedla, skočili na mě čtyři a začali mě tlačit ke dveřím,“ popsala dramatické chvilky. „Přetlačovali se se mnou. Držela jsem se zábradlí, ale narazili mě na topení a nakonec mě vystrkali před dveře,“ dodala.

V čekárně omdlela

Zpátky ji už nepustili. „I věci mi vyhodili před dům. V mrazu jsem tam stála v pyžamu a pantoflích půl hodiny,“ vylíčila s tím, že si ihned zavolala sanitku. „Protože mi pohmoždili loket, žebra a prsty. V nemocnici mě vyšetřili na ortopedii a neurologii,“ postěžovala si. „Po jejich akci mě bolí hlava. V čekárně jsem omdlela,“ dodala sklesle.

Bojovat bude dál

Domu v Dolních Chabrech se vzdát nehodlá. Se švagrem, jemuž nemovitost patří, se soudí. „Postavili jsme ho s manželem, když jsme byli svoji. Pak jej přepsal na bratra. To jsme napadli. Měl by být společným majetkem manželů,“ vysvětlila, proč se cítí v právu.

Trvalé bydliště ano, nájemní smlouva ne

*Táňa vede o vlastnictví domu soudní spor se švagrem Jiřím (59) a jeho bratrem, bývalým manželem Viktorem (56).

*Viktor dům daroval Jiřímu. Podle Táni by ale měl být společným majetkem manželů.

*Jiří, současný vlastník domu, ale tvrdí, že finance na stavbu dostal Viktor od otce darem, a tudíž se na něj společné jmění manželů nevztahuje.

*Táňa má i s dětmi v domě trvalé bydliště. Nemá ale nájemní smlouvu ani jiný právní titul k jeho obývání.

*Exekuční vyklizení domu bylo namířeno proti firmě, které dům formálně pronajal Jiří.

*Při vyklizení ale exekutoři odvezli věci Táni i jejích dětí. Podle Exekutorského úřadu Prahy 8 vždy postupují v souladu se zákonem.

*Dvoudenní boj Táni o její domov skončil včera, když ji před dveře domu vystrnadila bezpečnostní agentura.

Video
Video se připravuje ...

Před domem strávila Táňa půl hodiny na mrazu jen v pyžamu a v pantoflích. Dovnitř už ji muži nepustili. Blesk

Fotogalerie
46 fotografií