Školy se mohou podle Kašpara hlásit na webu domu Radost, zatím je asi dvoutřetinová obsazenost termínů. Akce pro školáky budou nejprve spočívat v prohlídce domu, kde bude ve spolupráci s Ústavem pro studiu totalitních režimů (ÚSTR) nainstalováno pět panelových výstav či vystaveny dobové předměty, které poskytne Muzeum paměti XX. století, založené Prahou.

„Vezmeme účastníky i do krytu, který byl postaven v roce 1934 pro 300 lidí,“ dodal Kašpar. Po prohlídce domu pak bude ve zrekonstruovaném kinu následovat přednáška bývalého disidenta Františka „Čuňase“ Stárka, promítání studentských filmů z 80. let a na závěr debata. Program je zaměřen především na střední školy a poslední ročníky základních škol.

Odpoledne se dům otevře veřejnosti, návštěvníci si jej budou moci projít, prohlédnout výstavy a zajít do kina, jehož program dům vyvěsí na webových stránkách. Akce se nebudou konat 1. a 8. května, což jsou státní svátky. „Celý projekt bude slavnostně ukončen 21. srpna 2024 filmem Vlny, který mapuje události 21. srpna 1968,“ dodal ředitel.

Někdejší Dům odborových svazů vznikl původně jako Všeobecný penzijní ústav v letech 1932 až 1934. Díky výšce 52 metrů bývá budova označována za první český mrakodrap. V roce 1951 ji začala přebírat Ústřední rada odborů, v roce 1990 byla převedena z majetku ROH do majetku nově ustavených odborů. Od roku 1968 je funkcionalistická budova postavená podle projektu architektů Josefa Havlíčka a Karla Honzíka památkově chráněná. V roce 2018 odbory dům prodaly společnosti Siko, majitelé ho plánují zrekonstruovat a vybudovat tam nájemní byty.