V týdnu od 8. ledna mohou vyučující zorganizovat se studenty setkání, jejich účelem ale nebude výuka. I tato setkání by byla dobrovolná. Zkouškové období pak začne podle plánu od 15. ledna. Atestace budou dobrovolné, podle situace může být jejich forma upravena. „Chceme vás ujistit, že i kdybyste nezískali za zimní semestr ani jeden kredit, budete moci v klidu pokračovat ve svém dalším studiu a v budoucnosti studium úspěšně dokončit,“ uvedla fakulta.

Na bázi dobrovolnosti se uskuteční i státní závěrečné zkoušky. „Neúčast na státních závěrečných zkouškách v lednu a únoru 2024 u nikoho neohrozí možnost v klidu a úspěšně dokončit studium, studenti přihlášení ke státním závěrečným zkouškám, kteří je nebudou chtít nyní vykonávat, budou omluveni,“ stojí v pokynech pro studenty.

Studujícím a zaměstnancům také fakulta nabízí účast na skupinové psychologické podpoře. První setkání se uskutečnila ve čtvrtek a dnes, další jsou plánována na leden. Další informace o možnostech krizové pomoci jsou k dispozici na stránkách UK.

Výdej osobních věcí z budovy FF UK na náměstí Jana Palacha bude pokračovat od 4. ledna do konce měsíce, a to každý čtvrtek od 08:00 do 16:00 a každé úterý od 11:00 do 18:00 v budově UK POINT na adrese Celetná 13.

Video
Video se připravuje ...

Velitel zásahu popsal střelbu na Filozofické fakultě. Policie ČR

Fotogalerie
127 fotografií