Tak trochu netradiční vánoční večírek se konal 11. prosince v pražském Buddha-Baru na Starém Městě. Sešli se tam zaměstnanci školy a školky v Ohradní a kromě jídla, které vyšlo na 1139 korun na osobu, a pití, za něž škola zaplatila dohromady přes 700, je čekal také kulturní program. 

Škola si objednala vystoupení celkem osmi japonských tanečnic, za něž dala přes 35 tisíc korun, kartářků za 7700 a také deset vodních dýmek, které vyšly dohromady na 12 400. Večírek pro 100 lidí vyšel dohromady na 309 tisíc. Částky jsou zveřejněny v registru smluv.

Objednávka v Buddha-Baru.
Autor: Registr smluv

Nad částkou i programem se pozastavila místostarostka pro školství Prahy 4, jež školu zřizuje, Irena Michalcová (ANO). „Jsem překvapená. Nikdy jsem se s ničím podobným nesetkala. Moje reakce bude taková, že budu kontaktovat paní ředitelku a budu se ji na to ptát,“ uvedla pro server. Večírky se podle ní učitelé pořádají sami, s podobným výdajem se ve své praxi prý dosud nesetkala. 

Částka zarazila také opozičního zastupitele Lukáše Zichu (STAN). „Máme ve středu zastupitelstvo, a tak bychom to tam chtěli řešit, případně potom také na kontrolním výboru a školské radě, 300 tisíc je opravdu vysoká částka,“ uvedl. Ředitelka školy Eva Smažíková jen serveru napsala, že jí částka přemrštěná nepřijde.