Zoufalé volání na linku 158 se ozvalo ve čtvrtek kolem druhé odpoledne. Kolemjdoucí oznámil, že muž skočil do Vltavy a z posledních sil se drží mostního pilíře. „Na místo ihned vyjely všechny hlídky v dosahu a jako první byli na místě policisté z pohotovostní motorizované jednotky. Ihned po jejich příjezdu je svědci události navedli k místu, odkud mohli nešťastnému muži poskytnout potřebnou pomoc,“ popsal policejní mluvčí Richard Hrdina.

Policista hodil muži ze zakotvené lodi záchranný vak, kterého se muž v řece hned chytl. Pak muže přitáhl k lodi, paluba ale byla velmi vysoko. Naštěstí na to ale policisté nebyli sami - spousta přihlížejících i posádka lodi přiložili ruku k dílu. „Posádka tonoucímu hodila záchranný kruh, díky kterému muže následně společnými silami přitáhli ke břehu. Vysíleného a promrzlého muže ihned zabalili do izotermické fólie a následně jej předali záchranné službě k dalšímu ošetření,“ dodal mluvčí s tím, že muž skončil nejprve v nemocnici a kvůli sebevražedným myšlenkám nakonec také na psychiatrii. 

Policisté chtějí všem přihlížejícím poděkovat, protože také díky nim se pomohlo muže včas a bez vážnějších následků zachránit.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí: 116 111 nebo v Centru krizové intervence: 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop a zdarma.

Video
Video se připravuje ...

Policisté vytáhli 7. prosince 2023 z Vltavy muže. Policie České republiky

Fotogalerie
5 fotografií