Cushman & Wakefield srovnal 49 zemí světa podle nejvyššího dosahovaného nájemného v nejdražší nákupní ulici. V žebříčku figuruje vždy jedna nejdražší ulice z každé země. Nejvyšší roční nájemné v ulici Pařížská činí 2700 eur (66 100 Kč) za metr čtvereční. Pařížská je nejdražší ulicí v Česku druhým rokem za sebou, loni porazila ulici Na Příkopě. Celkově si však pohoršila, loni byla na 17. pozici, což bylo nejvyšší umístění české ulice od roku 2005.

Česko se jako jediná země střední a východní Evropy objevuje v první dvacítce žebříčku. Nejbližší je Maďarsko na 30. příčce. Slovensko je na 42. příčce, před ním jsou Srbsko, Polsko, Chorvatsko, Slovinsko, Rumunsko a Bulharsko.

V horní části newyorské Páté Avenue činí roční nájemné v přepočtu 20 384 eur za metr čtvereční. Na druhém místě ve světovém žebříčku skončila milánská Via Montenapoleone a na třetím hlavní ulice v Hongkongu Tsim Sha Tsui. V první pětici je ještě londýnská New Bond Street a pařížská Avenue des Champs-Élysées.

„Pařížská ulice v Praze je dlouhodobě v rámci střední a východní Evropy primárním cílem luxusních značek, které do regionu vstupují,“ uvedl partner a vedoucí týmu pronájmu maloobchodních prostor pro střední a východní Evropu ve společnosti Cushman & Wakefield Jan Kotrbáček. „Praha je pro luxusní značky v rámci Evropy jednoznačně velice žádanou destinací a Pařížská ulice vytváří naprosto unikátní lokalitu pro prezentaci luxusního zboží. Tato třída a její okolí je s naprostým přehledem nejhezčí, nejkompaktnější luxusní destinací ve střední Evropě a má nejširší nabídku zastoupených značek.“

Video
Video se připravuje ...

Milionové nájmy na Pařížské pro ministerstvo! A Brzobohatého svatba Bára Horáková, Lukáš Červeny, instagram

Fotogalerie
14 fotografií