Bolest, kterou rodiče Milánka prožívají, je nepopsatelná. O Milánkův život se prali tvrdě čtyři roky. Zoufale se v únoru 2020 obrátili i na Český národní registr dárců dřeně s prosbou, aby jim pomohli najít vhodného dárce pro jejich malého synka. Milánek onemocněl akutní leukémií, která se mu po půl roce vrátila. „V současné době jsme hospitalizováni s Milánkem v Praze, v Motole. Z důvodu agresivity jeho nemoci musel okamžitě podstoupit chemoterapii a poté bude muset hned navázat na léčbu, a to výměnou kostní dřeně,“ uvedli v roce 2020 Milánkovo rodiče.

„Nemůžeme čekat. Máme zhruba dva až tři měsíce do transplantace. Prosíme všechny soucitné lidi, kteří chtějí pomoci, ať darují kostní dřeň a zapíší se do registru dárců,“ prosili rodiče prostřednictvím Českého národního registru dárců dřeně, který sdílel jejich prosbu na Facebooku.

Konec bojovníčka

Vhodný dárce se nenašel, ale proto mu kostní dřeň nakonec daroval jeho dvouletý bratříček Péťa.  „I když se samotná transplantace tehdy podařila, dozvěděli jsme se smutnou zprávu, že po všem dalším trápení a onemocněních Milánek 26. října 2023 zemřel. Je nám to nesmírně líto a moc myslíme na rodinu,” oznámila dobročinná organizace Nábor hrdinů na Facebook, kde hledající nové dárce kostní dřeně a krve.