Ve večerních hodinách ve středu na Újezdě v Praze přistihl čtenář Blesku náměstka primátora Jiřího Pospíšila, jak se svým vozem bezohledně postává v zákazu stání. Podle informací, které čtenář Blesku poskytl, si Jiří Pospíšil šel nakoupit do nedaleké pekárny, auto nechal v zákazu na „blikačkách“ a poté co jej čtenář konfrontoval, beze slova z místa ujel.

„Dnes jsem při cestě domů z práce zahlédl náměstka pražského primátora Jiřího Pospíšila zaparkovat v zákazu zastavení na pražském Újezdě. Zapnul blinkr a pomalu si odkráčel do nedaleké pekárny, aby se o několik minut později vrátil s nákupem do auta,“ uvádí čtenář Blesku.

Nebylo to poprvé?

Podle něj to navíc není poprvé, co si Jiří Pospíšil ze zákazu stání udělal soukromé parkoviště. „Není to prvně, co jsem ho na tomto místě viděl parkovat. Před pár měsíci úplně ta samá situace, opět si šel nakoupit, tentokrát odněkud nesl velkou kytici. Když jsem se zastavil a zeptal se ho, zda mu přijde normální, jako náměstkovi primátora, parkovat na zákazu zastavení, tak nic neřekl, jen arogantně nasedl do auta a ujel,“ tvrdí čtenář Blesku.

Blesk Jiřího Pospíšila s tvrzením čtenáře konfrontoval, ten si sype popel na hlavu a uznává, že se dopustil přestupku. Zákazu si ale údajně nevšiml: „Vím, že rozhodně není omluvou, že na daném místě parkují všichni. Měl jsem si zákazu všimnout. Bohužel jsem ho přehlédl. Každopádně nyní už to vím a můžu vám slíbit, že už se to nestane,“ uvedl Jiří Pospíšil pro Blesk. Zda na místě skutečně parkoval vícekrát Pospíšil ani nepotvrdil ani nevyvrátil.

Pospíšil své auto zaparkoval nedaleko křižovatky na Újezdě na žluté klikaté čáře, která značí zákaz zastavení před vjezdem na malé přilehlé parkoviště. Podle zákona o provozu na pozemních komunikacích je řidič jednak povinen řídit se dopravním značením a navíc nesmí zastavit a stát před vjezdem na pozemní komunikaci z polní nebo lesní cesty nebo z místa ležícího mimo pozemní komunikaci. Za porušení těchto předpisů ze zákona hrozí bloková pokuta ve výši až 2000 Kč.
Video
Video se připravuje ...

Jiří Pospíšil v Praze na Újezdě parkoval v zákazu stání. Přistihl jej přitom čtenář Blesku Čtenář Blesku

Fotogalerie
8 fotografií