„Praha prostory odkupovat nebude, majitel požaduje vysoké peníze a my musíme investovat s péčí řádného hospodáře. Kulisy se budou nejspíše dovážet odjinud, nejsme schopni se domluvit na nějaké rozumné ceně,“ sdělil Pospíšil.

O případném odkupu prostor městem již letos v květnu jednali pražští zastupitelé. Na konečném postupu se ale nakonec neshodli, neboť některým zastupitelům se cena za ně zdála vysoká. Podle dokumentu, který letos v únoru projednal magistrátní výbor pro kulturu, by za prostory mělo město zaplatit 68 milionů korun.

Divadlo si dlouhodobě pronajímá například sklad, administrativní a dalších prostory důležité pro provoz. Ty jsou komunikačně a technologicky propojeny s fungováním divadelního sálu a je těžké najít pro divadlo nové prostory, neboť město nemá ve svém majetku podobné kulturní zázemí, do kterého by se soubor mohl přestěhovat.

Divadlo v Dlouhé vzniklo v roce 1996 a je příspěvkovou organizací hlavního města. Svůj název vzalo z jména ulice, kde sídlí. Divadlo uvádí hry nejen pro dospělé, ale rovněž pro děti a mládež. Kapacita sálu je 450 míst a ročně divadlo navštíví v průměru 80 000 diváků, z nichž například loni bylo 31 000 dětí.

Fotogalerie
9 fotografií