V kauze Dozimetr policie loni obvinila mimo jiné tehdejšího náměstka pražského primátora a starostu Lysolají Petra Hlubučka (dříve STAN), bývalého finančního ředitele dopravního podniku Mateje Augustína a podnikatele Michala Redla. Skupina obviněných podle policie systematicky obsazovala klíčové pozice v dopravním podniku tak, aby dosazení spřátelení manažeři mohli ovlivňovat výběrová řízení s cílem získat úplatky.

„Snažili jsme se Piráty přesvědčit, že si Jiří Pospíšil důvěru nezaslouží, bohužel neúspěšně, a to přestože jej před volbami kritizovali. Je to škoda, Jiří Pospíšil v městské radě bude vodou na mlýn Andreji Babišovi,“ řekl Čižinský. O podpoře pro odvolání Pospíšila z funkce bude PS ještě jednat. „Vzhledem k postoji Pirátů a ANO je to v tuto chvíli bez šance,“ dodal.

Čeká se na obvinění

Podle Pirátů je nominace Pospíšila do rady zodpovědností koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL). „Pokud bude Jiří Pospíšil v této kauze obviněn, očekáváme jeho okamžitou rezignaci z funkce. Pan náměstek rovněž slíbil klubu Pirátů svoji okamžitou rezignaci v případě, pokud bude ze spáchání trestného činu obviněn jeho bývalý poradce Jiří Fremr. K tomuto obvinění nicméně dosud nedošlo,“ uvedl Mazur.

Fotogalerie
6 fotografií