Želva pardálí se ztratila v poslední školní den. „Zaběhla se 30. 6. 2023 ze zahrady v ulici Za Ovčínem (mezi Radotínem a Lochkovem). Předpokládáme, že se vydala do oblasti Slavičího údolí. Přesto, že je to želva, pohybuje se nečekaně rychle. Takže je možné, že oblast Slavičího údolí i opustí (Radotín?, Lochkov?, Chuchle?),“ uvedl Richard v prosbě o pátrání, kterou zveřejnil na sociálních sítích. 

Celý víkend se svými nejbližšími o život rodinného mazlíčka strachoval. Až teprve v pondělí, po několika dnech strastiplného putování pražskou divočinou, se želva svým páníčkům ukázala. „Našla ji moje žena na okraji lesa ve Slavičím údolí. Cca 500 m od našeho domu,“ sdělil Blesku v pondělí navečer šťastný Richard.

Želva je v Richardově rodině už 22 let. „Jmenuje se Bobek a máme ji od vyklubání. Měřila 5 cm. Je to druh chráněný organizací CITES a máme k ní veškeré potřebné dokumenty, které jsou k chovu takovýchto zvířat potřeba. Nyní měří asi 30 cm na délku a 20 cm na výšku, váží tak 5 kg,“ popsal Blesku.