Podle záznamu ze zákulisí jednání zastupitelstva měl Sedeke Kosovi říci: „Zavři hubu, ty srá*i!". Sedeke později na sociálních sítích uvedl, že jeho reakci vyprovokovalo to, že na něj Kos v danou chvíli pokřikoval, a dodal, že je Kosem dehonestován a urážen od začátku volebního období v roce 2018, kdy se stal místostarostou.

Sedeke se za užití vulgárního výrazu na jednání zastupitelstva omluvil. „Má reakce byla, pokud jde o použitý výraz směrem k panu Kosovi, nevhodná. Vulgarismy nepatří na jednání zastupitelstva, a to ani do zákulisí, tedy mimo oficiální diskusi vedenou na mikrofon," sdělil.

Kvůli svým veřejným projevům byli letos z poradních orgánů zřízených radou Prahy 11 odvoláni opoziční zastupitelé Robert Vašíček (My, co tady žijeme) a Martin Farmačka (HPP11). O odvolání z komisí rozhodla v polovině dubna rada městské části. Zástupci rady označili výroky opozičních zastupitelů za „neslučitelné s výkonem funkce člena poradního orgánu rady".

Vašíček byl odvolán kvůli svým výrokům na sociálních sítích k válečnému konfliktu na Ukrajině, Farmačka za antisemitský výrok, který měl podle radních pronést na zasedání zastupitelstva v červnu 2021. Farmačka a opoziční zastupitel Jiří Štyler (HPP11) tehdy užili slova „židobolševik", kterým označili některé členy rady.

K antisemitskému incidentu se tehdy vyjádřila Židovská obec Praha. Odvolání Farmačky z komise označilo letos v dubnu HPP11 za snahu „dehonestovat opoziční Hnutí pro Prahu 11 před nadcházejícími komunálními volbami". Proti odvolání opozičních zastupitelů z orgánů radnice se veřejně vymezili také někteří zastupitelé zvolení za ANO.

Zástupci opozice na Jižním Městě navrhovali odvolání členů rady Prahy 11 včetně starosty Jiřího Dohnala (Piráti) v tomto volebním období už několikrát. Úspěšní byli loni v říjnu, kdy zastupitelstvo na návrh Štylera odvolalo tehdejší radní pro školství Zuzanu Ujhelyiovou (Piráti). Na témže zasedání byl z funkce místostarosty odvolaný i Ondřej Prokop (ANO), který měl do té doby v gesci správu majetku městské části, investice a podporu podnikání.

Na Jižním Městě vládnou Piráti, ANO, ODS, TOP 09 a STAN. Mezi koaličními partnery na Jižním Městě jsou od jara 2021 spory a některé politické subjekty následně uvedly, že se necítí být dále vázané koaliční smlouvou. Městská část, kde žije 77.600 obyvatel, zahrnuje katastrální území Chodova a Hájů.