Mezi Výtoní a Palackého mostem má proběhnout rekonstrukce vozovky. Náměstek primátora s gescí pro dopravu se nechal slyšet, že vozidla odkloní na náplavku. „Zdaleka se nejedná o celou náplavku. Auta pojedou sníženou rychlostí pouze 200 metrů ve směru z centra v úrovni ulic Dřevná – Na Hrobci,“ uklidňoval pražský radní pro dopravu Adam Scheinherr s tím, že nejde o úsek u oblíbených kobek. 

Scheinherr ujišťuje, že auta budou bezpečně oddělená od chodců a více než dvě třetiny šířky zůstanou volně průchozí. Podobná situace zde prý navíc byla už v roce 2012, kdy se opravovaly koleje na Rašínově nábřeží. Opravy v totmo úseku by měly trvat zhruba 3 týdny. Na Scheinherrův výrok rozzuřeně reagovala starostka Prahy 2 Alexandra Udženija, která prý o ničem nevěděla. 

Náměstek primátora jí však vmetl květnový záznam z jednání, kde byl přítomen také zástupce Prahy 2 z odboru dopravy a územního rozvoje. V dokumentu se uvažuje s jízdou po náplavce, jako tomu bylo při opravách v roce 2012. Zástupce „dvojky“ s nápadem souhlasil.  

Nepořádek na radnici

„Paní starostka Udženija by si měla udělat pořádek na své vlastní radnici. Ani neví, co se plánuje, bude se dělat a kdo se na tom reálně shodl,“ kritizuje vedení radnice Prahy 2 Scheinherr. Veškeré kroky prý magistrát koordinoval s městskou částí, která je měla potvrdit.

„Předtím, než paní starostka začne někoho osočovat, měla by si prvně zjistit, co její kolegové domluvili. Není můj problém, že k ní netečou informace. Očividně vůbec nekomunikuje s lidmi zodpovědnými za dopravu v Praze 2,“ přidává náměstek primátora. 

Radní se ani neozval

Alexandra Udženija se výtkám brání. V době 27. 5. 2021, kdy se jednání konalo, nebyla ještě v úřadu. Nastoupila teprve 14. 12. 2021. „O plánované akci se úřad dozvěděl, když jsem ještě nebyla starostkou.“ Adam Scheinherr podle ní zanedbal svou práci.

„Teď, když dochází k realizaci, by ze strany pana radního byla slušnost zvednou telefon a říct mi, že se něco takového bude dít, aby byli občané včas informováni,“ zlobí se Alexandra Udženija (ODS). Pokud prý spoléhá pouze na zápis ze schůze, tak to nestačí, jelikož paní starostce chodí denně mnoho zápisů.

Bude líp?

Dnes proběhla schůze týkající se aut na náplavce, která se nesla v pozitivním duchu. „Hledáme shodu, jak záměr realizovat a jsme na dobré cestě,“ sděluje Blesku nejnovější informace správce náplavek Dušan Sahula. Neměly by nastat žádné komplikace.

Video
Video se připravuje ...

"Tohle vám o pražské náplavce nikdo neřekne," myslí si Kluci z Prahy Youtube: Kluci z Prahy

Fotogalerie
29 fotografií