Základní škola Weberova během února vypsala školní anketu, kde se žáků ptala, co mají  na své škole rádi i na to, coby rádi ve škole změnili. „Odpovědí byly stovky a převážná většina pozitivních. Někteří žáci psali pochvalné vzkazy konkrétním učitelům, vychovatelkám, ale i nepedagogickým pracovníkům,“ říká Kateřina Škrétová, učitelka ze ZŠ Weberova.

„Zdaleka nejčastěji pak žáci zmiňovali náš školní bazén, který tvoří nedílnou součást naší školy. Zároveň s pochvalami si však žáci všímají rezerv a volají po rekonstrukci zázemí celého sportovního areálu,“ dodává Škrétová.

Žáci tak potvrdili plány vedení školy, které rekonstrukci bazénu chystá na letošní říjen. V současné chvíli se zpracovává projektová dokumentace celkové rekonstrukce. „Technologie bazénu jsou ze 70 let. Od té doby nebyly nikdy komplexně rekonstruovány, prováděly se jen udržovací práce. To samé platí i o vaně bazénu. Těší mě, že jsme se s radnicí domluvili a bazén kompletně zrekonstruujeme,“ říká ředitel školy Karel Čermák.

Kromě technologií a samotného bazénu dozná rekonstrukce i zázemí spojené s bazénem, tedy šatny a sprchy. Samotná vana pak bude disponovat unikátní technologií – tzv. pohyblivým dnem. To znamená, že dno se díky speciální technologii může libovolně pohybovat a tím lze měnit hloubku bazénu. V případě nutnosti, lze dno vysunout až úplně na hladinu a bazén tak uzavřít, čímž se mohou výrazně ušetřit i náklady na vytápění. Podle ředitele Karla Čermáka je technologie zcela unikátní a v České republice jí disponuje jediný bazén. Plánovaná rekonstrukce zabere jeden rok a předpokládané náklady jsou 38 milionů korun.

Fotogalerie
4 fotografie