Mezi nejvýznamnější Wintersteinovy počiny patří výstavba kancelářského a obchodního centra Harfa. Ve stejné lokalitě dokončil předloni spolu se skupinou Kaprain Karla Pražáka další kancelářský komplex. Lightouse stojí také za bytovým komplexem Zelené město na Jarově.

Na protějším břehu Vltavy Winterstein spolu s partnery vybudoval na místě někdejšího přístavu v Holešovicích bytový soubor Prague Marina. Jeho skupina vybudovala i administrativní centrum Prague Marina Office Center či prosklenou kancelářskou budovu Lighthouse vedle Libeňského mostu.

Studium v Izraeli

Tomáš Tamir Winterstein pocházel z Bratislavy. Od roku 1966 žil s rodiči v Izraeli, kde vystudoval stavební inženýrství. Vedle toho se jako příslušník izraelské armády zúčastnil několika blízkovýchodních konfliktů.

„V roce 1991 se Winterstein vrátil do Československa se záměrem oživit realitní byznys. Kvůli divokým poměrům v polistopadové Praze se ale vrátil zklamaný do Izraele. Už v roce 2000 byl ovšem zpět a už zůstal,“ napsal server.

„Poslední veřejné angažmá Tomáše Tamira Wintersteina se odehrálo letos v květnu. Na pražském náměstí Franze Kafky spoluorganizoval demonstraci na podporu Izraele v aktuálním kole izraelsko-palestinského konfliktu,“ uvedly Seznam Zprávy.