K nehodě došlo ve středu krátce po deváté u tramvajové zastávky Vojenská nemocnice v Praze 6, dodávka najela do lidí, kteří stáli na zastávce! „Řidič najel na tramvajový pás v protisměru a střetl se s pěti osobami a třemi osobními vozy,“ popsala Blesku policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

„Na místo jsme vyslali tři posádky rychlé záchranné pomoci, lékařskou posádku, letecké záchranáře a inspektora. Tři lidé utrpěli středně závažná zranění, jeden člověk je zraněn těžce,“ uvedla mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová krátce po deváté.

Později doplnila, že zraněných na místě záchranáři ošetřili celkem šest. „Do Vojenské nemocnice byli odvezeni dva pacienti - jeden ve vážném zdravotním stavu byl připojen na umělou plicní ventilaci, druhý utrpěl poranění hlavy a dolních končetin. Do nemocnice v Motole odjely celkem tři osoby ve středně závažném stavu, utrpěly převážně úrazy dolních končetin,“ dodala.

Mezi nimi byl i 50letý řidič. Šestého zraněného záchranáři do nemocnice nevezli, na místě mu ošetřili drobné oděrky.

VIDEO: Jak se chovat při dopravní nehodě

Zdravotní problémy?

Policisté na místě korigovali dopravu, okolnosti nehody zjišťují. „Na základě prvotního šetření policisté zjistili, že příčinou dopravní nehody byla zdravotní indispozice řidiče dodávky,“ uvedla mluvčí. Poštová později řekla, že před nehodou zřejmě ztratil vědomí. „Policisté u muže provedli test na alkohol, který byl negativní. Žádáme svědky, kteří byli na místě, aby se ozvali na linku 158,“ dodala Siřišťová. Na místo vyrazili také hasiči, aby místo po dopravní nehodě zajistili.

Provoz tramvají v úseku Petřiny - Vozovna Střešovice byl v obou směrech přerušen, uvedl dopravní podnik na webu. Tramvajový pás policisté během vyšetřování zprovoznili.

Fotogalerie
53 fotografií