Na středeční ráno řidička tmavomodré octavie nejspíš nikdy nezapomene. Kolem deváté ráno mířila z Petřin směrem do centra, u zastávky přímo u Ústřední vojenské nemocnice ale zastavila, aby pustila lidi přes přechod. Vtom ale spatřila bílou dodávku, která se řítila v protisměru přímo na lidi!

„Stála jsem u přechodu a čekala, až lidé přejdou, koukali, jestli je pustím, a vtom je srazila dodávka. Jela odspodu, viděla jsem ji až na poslední chvíli, tady vás nenapadne, že vás někdo srazí zespodu z protisměru,“ popsala Blesku šokovaná žena. „Ostatní lidé hned volali policii a záchranáře. Řidiči se prý za jízdy udělalo špatně, pak tady seděl,“ dodala.

Řidič jel ve směru z centra na Petřiny, ale v protisměrném pruhu. Při své šílené jízdě srazil celkem pět lidí a naboural tři auta včetně tmavomodré octavie, v níž svědkyně seděla. Pět lidí skončilo v nemocnici. „Do Vojenské nemocnice byli odvezeni dva pacienti - jeden ve vážném zdravotním stavu byl připojen na umělou plicní ventilaci, druhý utrpěl poranění hlavy a dolních končetin. Do nemocnice v Motole odjely celkem tři osoby ve středně závažném stavu, utrpěly úrazy dolních končetin,“ uvedla mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová. Šestého zraněného záchranáři ošetřili na místě, měl drobné oděrky.

Hledají se svědci

Podle policistů za nehodou skutečně stála zdravotní indispozice řidiče, podle informací Blesku muž řídil se sklopenou hlavou. „Policisté u muže provedli test na alkohol, který byl negativní. Žádáme svědky, kteří byli na místě, aby se ozvali na linku 158,“ uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Poštová později uvedla, že řidič zřejmě před nehodou ztratil vědomí.

Video
Video se připravuje ...

Dodávka srazila u Ústřední vojenské nemocnice několik lidí. (31. března 2021) CNC / Václav Burian

Fotogalerie
76 fotografií