První adventní neděle je tu a do ulic se při té příležitosti vydaly speciálně osvětlené a nazdobené vánoční tramvaje. Kvůli opatřením proti koronaviru se rozsvícení letos muselo obejít bez veřejnosti.

ŽIVĚ: Sledujte jízdu vánočně vyzdobené tramvaje „mazačky“:

Vozy se slavnostně rozsvítily po 16:30 a pak vyjely do ulic. Jízda byla bez cestujících a vedla ze střešovické vozovny přes Pražský hrad, Karlovy lázně, Palackého náměstí, Lazarskou a Jindřišskou ulici, Strossmayerovo náměstí po Trojský most.

Večer se pak lidé mohou svézt vánoční tramvají 15T na linkách 3 a 9 a retrobusem na linkách 133, 144 a 200. Vánoční tramvaj T3 bude od pondělí jezdit na lince 2. Všechny vánoční vozy budou v pražské MHD do 6. ledna na linkách 2, 9, 124 a 175, doplnili zástupci dopravního podniku.

Podle nich tramvaj 15T krášlí téměř 6000 elektrických svíček, na T3 je 2400 světýlek, na „mazačce“ 3840 a retrobusu 1120. „Věříme, že cestující během adventního času a blížících se svátků tyto speciálně nazdobené vozy potěší a v ulicích Prahy přispějí k navození vánoční atmosféry,“ uvedl generální ředitel DPP Petr Witowski.

Podívejte se, jak se rozsvěcel vánoční strom na Staroměstském náměstí:

Video
Video se připravuje ...

Vánoční strom na Staromáku v celé své kráse! Takhle vypadá rozsvícený Aleš Brunclík

Fotogalerie
100 fotografií