Andělé a jejich vítání bývá pravidelnou součástí kulturního programu, který město připravuje pro adventní období. Letos ale s ohledem na mimořádná epidemická opatření, která neumožňují shromažďování většího počtu lidí, program město zrušilo.

O andělíčky obyvatelé a návštěvníci města ale nepřijdou. „Hledali jsme možnost, jak navodit vánoční atmosféru i v této nesnadné době. Protože krnovské ulice opět krásně prozáří vánoční výzdoba, rozhodli jsme se na různá místa ve městě vyslat naše andílky, kteří by rodičům a jejich dětem mohli při společných procházkách předat malá vánoční poselství a také je obdarovat drobnou odměnou,“ řekla Aneta Janoušková z odboru školství, kultury a sportu.

Organizátoři připravili několik zastavení, která mohou rodiny hledat od neděle 29. listopadu do soboty 12. prosince. K andílkům je navede mapa s nápovědami.

„Stezka má celkem dvanáct zastavení podle počtu měsíců v roce. Na každém z nich se nachází andílek s vánočním poselstvím, které je třeba zapsat do mapky. Všechny, kterým se jí podaří vyplnit, čeká vánoční odměna,“ doplnila Janoušková.

VIDEO: Karanténa dala stopku také oblíbený průvodům děsivých krampusáků.

Video
Video se připravuje ...

Premiérový průvod děsivých krampušáků v Brně si užívali malí i velcí diváci Zdeněk Matyáš