Dlouhodobé dopravní komplikace začaly platit v lokalitě ulice K Barrandovu mezi ulicemi Barrandovská a Geologická, kde je doprava svedena do jednoho jízdního pruhu. V místech, kde jsou řidiči často zvyklí se rozjet až na povolených 70 kilometrů v hodině, je proto nezbytné počítat se vznikem komplikací zejména při dopravních špičkách. Během středeční ranní špičky se na místě tvořila pomalu jedoucí kolona, obtíže se dají předpokládat i během odpoledních špiček.

Toto konkrétní dopravní omezení je dle Technické správy komunikací (TSK) součástí první fáze rekonstrukce mostu, která má trvat do června letošního roku. Pracovníci v přípravné fázi vytvořili na místě podpůrnou dřevěnou lávku, která funguje jako provizorní lešení. Kromě dalších oprav tu totiž probíhá i výměna železobetonových říms, během první fáze se dělníci soustředí na okrajovou římsu.

Co bude dál?

Navazovat bude druhá etapa, která tentokrát zasáhne i do druhého jízdního směru. „Na tomto místě jde o dva mosty vedle sebe. Zřejmě ke konci června by se tak mělo začít pracovat na středních římsách,“ vysvětlila tisková mluvčí TSK Barbora Lišková. V tomto případě budou řidiči muset počítat s omezenou dopravou do jednoho jízdního pruhu ve směru do centra, v opačném směru by „pouze“ mělo dojít k zúžení jednoho pruhu. Mluvčí TSK však upozornila, že v tuto chvíli jde pouze o předpoklad.

Dlouhodobá oprava přemostění v ulici K Barrandovu začala omezovat dopravu.
Autor: Daniel Vitouš

Během rekonstrukce popisované mostní konstrukce přes takzvanou Růžičkovu rokli postupně dojde k opravě odvodňovacího systému, výměně zmiňovaných říms a pochozího roštu ve středním dělicím pásu. Počítá se také se sanací a přeložkou veřejného osvětlení. Práce mají dle Barbory Liškové pokračovat výhledově až do konce letošního roku, přesné termíny po červnové změně v dopravním omezení tak v tuto chvíli nelze předjímat. „Oprava mostu bude pokračovat dalšími stavebními pracemi. Související dopravní omezení budou upřesněna,“ dodala mluvčí TSK.

Fotogalerie
15 fotografií