Navzdory tomu, že stavební úřad vydal před několika týdny územní rozhodnutí pro stavbu desetipatrového domu s názvem Troja Horizons, je ještě stále možné, že tato budova vznikne jinde. Už v minulosti radnice Prahy 8 navrhovala ke směně pozemky v Letňanech a Vysočanech. K těm se měl Institut plánování a rozvoje (IPR) vyjádřit zamítavě s tím, že tyto pozemky jsou součástí rozvojového území.

„Je důležité upozornit, že IPR má pouze doporučující charakter, rozhodující slovo má rada hlavního města. Institut plánování a rozvoje není zákonný orgán, jako například Policie České republiky, která ve svých věcech může definitivně rozhodovat,“ uvedl pro Blesk.cz starosta Prahy 8 Roman Petrus (ČSSD). Podle něj je proto směna pozemků v Letňanech a Vysočanech stále možná.

Magistrát zároveň potvrdil, že i přes vydané územní rozhodnutí se stále jedná o možnostech, že by Troja Horizons nakonec stál jinde. „Jednou z variant je možná směna pozemků za Hotel Opatov, která je nyní v připomínkovacím procesu. U Hotelu Opatov však zároveň probíhá projektová příprava na jeho možnou přeměnu na Dům pro sociální začleňování Chodov. Město čekají ještě další jednání s investorem o případných možnostech řešení,“ prozradil mluvčí magistrátu Vít Hofman.

Starosta Prahy 8 v reakci na sdělení magistrátu uvedl, že je dobré mít více variant, jak tuto situaci vyřešit. Navzdory vývoji událostí v posledních týdnech tak dlouholetá kauza Troja Horizons pokračuje s tím, že nakonec v Bohnicích skutečně skončit nemusí.

Fotogalerie
10 fotografií

Nedaleko v Dolních Chabrech předal v minulých týdnech developer městské části novou školku, otevírat bude v září. Podívejte se, jak vypadá: