Milovníci historických domů měli mít jedinečnou možnost koupit si v dražbě jednu z velkých kulturních památek Prahy. Aukce měla začít na téměř 120 milionech, dle odhadů se cena mohla vyšplhat až na za 175 milionů korun.

Dražba, kterou vyhlásil Exekutorský úřad v Benešově, se ale nakonec nekonala. „Oprávněný (účastník exekučního řízení, v jehož prospěch je vedeno - pozn. red.) podal návrh na zastavení exekuce. Takže se bude rozhodovat o jeho návrhu,“ uvedla soudní exekutorka Iva Vychopňová.

V tuto chvíli nevíme, jak se exekuční řízení bude vyvíjet dál. Jestli se v exekuci bude pokračovat, případně zdali bude zastavena. To bude na rozhodnutí exekutora, případně na návrzích účastníků,“ doplnil vykonavatel exekutorského úřadu v Benešově Luboš Kubela.

Kulturní památka poslední roky strádá, zhruba šest let v ní nikdo nebydlí. Dříve se v ní nacházelo kasino, banka či kino.

Dům stojí na nároží Malostranského náměstí, svým dlouhým průčelím je obrácen do Karmelitské ulice.

První zmínky o nemovitosti pocházejí ze 14. století. Z gotiky, tedy stavebního slohu té doby, se tu zachovalo daleko více než u ostatních budov v okolí. Do dnešní barokní podoby přestavěl dům v letech 1707 až 1710 stavitel Jan Josef Mayer.

Podívejte se, jak dům vypadá:

Fotogalerie
5 fotografií