Česká televize se zřejmě rozhodla trumfnout konkurenční TV Nova, která předloni vysílala hlavní zprávy v mrazu z náměstí Jana Palacha, nebo možná FTV Prima, která zase objížděla Česko se zprávařským kamionem. Čtyřiadvacítka sice nevysílala outdoorové zprávy, ale debatu s Václavem Moravcem, a to přímo z tunelu Blanka.

„Takže nám tunel slouží již jako lidová atrakce, skateboard a inline park a nyní i jako televizní studio. Úžasné!“ podivoval se jeden z diváků televize na facebooku. „Nadšená“ z nápadu autorů pořadu natáčet debatu venku musela být i jedna z přizvaných odbornic architektka Eva Jiřičná.

Ta se celých 90 minut choulila v péřovém kabátu s kapucí a urovnávala si na sobě deku. Nutno říct, že byla velice statečná, že do pořadu přišla. „Já mám hroznou chřipku,“ přiznala, když se ve vysílání rozkašlala, což rozesmálo Václava Moravce, který v Blance seděl hrdinně v obleku.

Notně v Blance trpělo i publikum složené většinou ze studentů technických škol, které Moravcovým hostům kladlo dotazy. Když jim to tedy drkotající zuby dovolily. „Pardon, pardon, mně je strašná zima. Ale fakt příšerná,“ omlouval  například jeden ze studentů své přeřeknutí.

Diváky ani diskutující nemohl příliš zahřát ani obsah debaty. „Obecné proklamace o tom, co by, kdyby, proč by, navíc spíše politické,“ zlobil se na facebooku jeden z diskutujících. Asi nejzajímavější tak byla skutečnost, že v pořadu dostal prostor budoucí ministr dopravy Dan Ťok. Ten řekl, že podle něj  hlavní město v otázce Blanky neuvažovalo koncepčně. „On ten tunel svoje místo bude mít, lidé si na něj zvyknou. Nemyslím, že to bude taková tragédie, jak to dnes popisujeme,“ řekl.

Fotogalerie
6 fotografií