Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Moravec vrátil do ČT Zemanovu virózu: Sejdeme se u koryta, zpívá mu Kryl

Václav Moravec zařadil do klipu o Zemanovi jeho virózu nad korunovačními klenoty
Václav Moravec zařadil do klipu o Zemanovi jeho virózu nad korunovačními klenoty  (Autor: Reprofoto ČT)
Autor: ljš - 
9. listopadu 2014
16:40

Záběry legendární virózy prezidenta Miloše Zemana se prý Česká televize původně snažila ututlat, teď je ale hlavě státu naservírovala s plnou parádou! Moderátor Václav Moravec je zařadil do klipu k písni Karla Kryla Demokracie rozkvétá, kterou si prezident vyžádal v Hovorech z Lán.

Moderátor Otázek tak prezidentovi zřejmě vrátil úder. Zeman ho totiž označil za lháře a řekl, že už do jeho pořadu nikdy nepřijde. Ke konfliktu došlo poté, co Moravec v debatě s premiérem Sobotkou řekl, že prezident sice kritizuje zákon o státní službě kvůli politickým náměstkům, sám je ale za svého premiérování měl.

Když pak prezident ve svém vulgarismy špikovaném vystoupení v Hovorech z Lán vyslovil přání, aby mu Český rozhlas ve vysílání zahrál jeho oblíbenou Krylovu píseň Demokracie rozkvétá, chopil se Moravec příležitosti.

K písničce nechal vyrobit klip z dobových obrázků. V záběrech nikoho nešetří, nechybí ani vzpomínka na Klausovu "krádež" pera v Chile, střídají se obličeje mafiánů Krejčíře, Pitra a Koženého, ale jednu z hlavních rolí hraje také prezident Miloš Zeman.

Hned v úvodu ho vidíme, jak se klátí nad korunovačními klenoty, což jsou záběry, které alespoň podle Daniely Drtinové chtěla původně Česká televize z vysílání odstranit a zařadit místo nich záběry archivní. Později je ale zpravodajství znovu zařadilo. V klipu ale nechybí ani Zeman s krtečkem připomínající jeho výroky v Číně nebo přípitek s Miroslavem Šloufem, se kterým se později rozkmotřil.

panda82 ( 2. prosince 2014 03:17 )

To je Moravec? on si může dělat co chce tam není ta Rada co dává pokuty,tohodle vyhodit na minutu, beztak vypínal tu elektřinu co měla ČT ty výpadky, vždyť to byla sabotáž, stát se to za německa tak byl zastřelen bez rozsudku

123automobil ( 11. listopadu 2014 14:59 )

123automobil ( 11. listopadu 2014 14:59 )

123automobil ( 11. listopadu 2014 14:57 )

Já zase vím o opaku,kolik lidí ty troubo kalousková podporuje Zemana,hovno jste ještě v životě dokázali vy troub ové a budete pořád dokola blít nenávist,jednoho takového troubu potkat tak mu kopnu s chutí do ***e,lokajové od spicího knýšete!!!!!!!!!

123automobil ( 11. listopadu 2014 14:53 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa