"Nemáme v plánu otevírat další výběrový supermarket. Dlouhá 14 bude unikátní právě svým konceptem ve stylu tržiště, takový totiž v Praze stále chybí," upozornil manažer projektu Jakub Musial. "Měl by to být prostor, kde každý den naleznete nejen kvalitní, čerstvé a výběrové potraviny za přijatelné ceny, ale zároveň místo, kde budete mít možnost se scházet a potkávat jako na správném tržišti, která v Evropě mají i společenský rozměr," doplňuje.

Obchod vzniká v prostorech potravin a lahůdek z 80. let, název bude jednoduchý: Dlouhá 14 - vaše potraviny. Tržiště se od 14. listopadu bude rozléhat na ploše takřka 600 metrů čtverečních. Vzory hledá v Paříži či Mnichově.

"Naším cílem je oslovit každého, kdo již není spokojený s každodenní nabídkou supermarketů, která se stále nedá srovnat s nabídkou našich západních sousedů, a pro něhož je podstatná především kvalita a původ potravin, které nakupuje. Podle toho vybíráme i naše dodavatele a partnery," upozornil Musial.

Mezi dodavateli tak nebudou chybět třeba vyhlášené pražské zelinářství Kunratická Stodola, domácí chrudimské řeznictví a uzenářství Ladislava Francouze, který se dal dohromady s toskánskou farmou Mattone Due bratrů Gerri, vinotéka Global Wines, pekárna Moje Kredenc či prodejna Food Story, zaměřená na mléčné výrobky, sýry, delikatesy a regionální speciality z celého světa.

Tak snad bude projekt úspěšnější než gurmánský dům, slavnostně otevřený loni na Václavském náměstí pod záštitou společnosti Julius Meinl. Do rozlehlého třípatrového obchoďáku se však zákazníci nehrnuli, chystá se zavíračka!2148040:gallery:true:true2148040:gallery:true:true

Fotogalerie
2 fotografie