Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Velikonoční atmosféra se nastěhovala do Prahy: Trhy jsou pomalu na každém druhém náměstí

/
  • Velikonoční trhy na Míráku
    15. března 2024 ● 17:02

    Ve většině městských částí mohou lidé navštívit velikonoční trhy, uplést si pomlázku nebo nakoupit velikonoční a jarní pokrmy. ČTK to sdělili mluvčí jednotlivých radnic. Například v Praze 3 se mohou lidé zúčastnit tvůrčích dílen a Praha 6 připravila barvení vajíček a malování na obličej pro děti. Ode dneška mohou zájemci také zavítat na velikonoční trhy na Mariánském náměstí, které pořádá magistrát, a v sobotu začínají trhy na Staroměstském a Václavském náměstí.

  • 1.

    Vinohrady

    Radnice Prahy 2 připravila velikonoční trhy na náměstí Míru. Otevřené budou od soboty 16. března a potrvají do 1. dubna. Návštěvníci mohou u 40 stánků zakoupit malovaná vajíčka, pomlázky, jarní dekorace, jídla na grilu, velikonoční mazance a nově také veganské pochutiny. Kromě stánků trh nabídne kreativní dílny pro děti nebo pletení pomlázek se strážníky městské policie.

    Velikonoční trhy na Míráku
    Autor: Eva Fornálová

  • 2.

    Žižkonoce

    V Praze 3 se v sobotu 23. března uskuteční rodinné velikonoční dílny. Děti si budou moci vyrobit z barevného papíru zaječí ouška nebo velikonoční vajíčko. V neděli 31. března se pak uskuteční „Žižkonoce“, neboli rodinná velikonoční „bojovka“. Děti si v Kulturním centru Vozovna vyrobí velikonoční košík a spolu s rodiči se mohou zúčastnit hry po Žižkově a sbírat velikonoční vajíčka.

    Video
    Video se připravuje ...

    Venkovní velikonoční dekorace Videoredakce ženských titulů

  • 3.

    Zajda na „Kulaťáku“

    Praha 6 pořádá akci Velikonoční zajda, která se uskuteční v sobotu 23. března na Vítězném náměstí. Děti se tam mohou zúčastnit pletení pomlázek, barvení vajíček, malování velikonočních obrázků, malování na obličej nebo zdobení perníčků. Vstup je volný.

  • 4.

    Premiéra na Jižním Městě

    Radnice Prahy 11 pořádá velikonoční trhy letos poprvé, začnou v pondělí 25. března u Komunitního centra Matky Terezy. Návštěvníci se mohou těšit na produkty s velikonoční tematikou i doprovodný program pro děti.

  • 5.

    Centrum Prahy

    Vlastní velikonoční trhy pořádá letos potřetí magistrát. Trhy na Mariánském náměstí nabídnou sváteční dekorace, sedm stánků s velikonočním sortimentem, ukázky tradičních řemesel, ale také staročeský kolotoč pro děti nebo kreativní dílny a kulturní program, který se uskuteční vždy o víkendech a také o Velkém pátku i na Velikonoční pondělí.

    Slavnostní zahájení velikonočních trhů na Mariánském náměstí
    Autor: Blesk
    Fotogalerie
    30 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy