„Týden sportu je skvělá akce, kdy jsou sportoviště přístupná všem bez rozdílu a Pražané si mohou vyzkoušet místa a aktivity, do kterých by normálně neinvestovali. Doufám, že toho občané využijí a že se po vánočním hodování s mnohými z nich na některé z akcí potkám,“ říká Antonín Klecanda, radní hl. m. Prahy pro oblast školství, sportu a volného času.

Oblíbená akce

„Zájem je každý rok velmi vysoký, naprostá většina nabídek sportovišť je zcela naplněna a využita,“ sdělil Blesku Petr Králík, specialista tělovýchovy a sportu z odboru školství, mládeže a sportu Magistrátu hl. m. Prahy.

Právě z důvodu velkého zájmu je na některých sportovištích vyžadována telefonická či online rezervace. „Největší zájem každoročně bývá o plavání, squash nebo o lezení,“ doplnil Králík.

Jaké sporty si můžete vyzkoušet?

„Letošní nabídka je opět velmi rozmanitá, mimo standardní sportovní disciplíny si mohou účastníci TSZ vyzkoušet ty méně obvyklé, jako např. softball nebo třeba paintball či krav magu,“ uvedl Králík.

Své dveře návštěvníkům otevře i několik posiloven. Zájemci si mohou dále přijít zahrát beach volejbal, stolní tenis, fotbal, baseball nebo tenis. Vyzkoušet můžete i jógu, aerobic nebo lezení.

Dny a časy, kdy je možné přijít si zadarmo zasportovat, určují jednotlivá sportoviště. Tyto údaje jsou uvedeny na prahasportovni.cz/tyden-sportu společně s informací, jakým způsobem si zarezervovat místo.

Fotogalerie
4 fotografie