Zatímco sníh a led z Prahy pomalu mizí, v Riegrových sadech mrzne, až praští. Od pondělí 11. prosince je tu ve speciálním stanu, kde teplota nepřesáhne mínus devět stupňů, k vidění výstava ledových soch s názvem Ice Magic. Návštěvníci se mohou těšit na sedm desítek soch s křišťálového i barevného ledu, které je zavedou do různých pohádek.

„Poté, co byla výstava vloni velmi úspěšná na Slovensku, jsme se rozhodovali mezi polským Zakopaném a Prahou, ale když jsme viděli kouzelné Riegrovy sady, bylo rozhodnuto," sdělil ředitel výstavy Marek Zelnický. Především děti ocení ledové sochy ze Včelky Máji, Ledového Ledového království, postavy mimoňů, rodinu Addamsových nebo sochu mamuta Mannyho z Doby ledové. „Obří socha Mannyho je největší sochou, kterou tu máme. Váží neuvěřitelných 19 tun,“ sdělil ředitel výstavy Marek Zelnický.

A jaká je tedy výstava řečí čísel? Na 300 metrech čtverečních speciálního stanu je k vidění 70 ledových soch seřazených do 9 tématických celků. Na sochách pracovalo celkem 3 tisíce hodin 23 uměleckých řezbářů, kteří k výrobě soch potřebovali 180 tun ledu.

Vzhledem ke stálé teplotě devět stupňů pod nulou, je dobré se na výstavu opravdu teple obléct. Při zahájení nebylo neobvyklé, že se lidé zkrátka šli ohřát ven, což je v zimních měsících poněkud komická situace. Rodičům bezpochyby doporučujeme děti teple obléct do takového oblečení, ve kterém se mohou klouzat i po zadku. Určitě by byly smutné, kdyby si nemohly vyzkoušet jedno z největších lákadel – ledovou skluzavku v Ledovém království.

Organizátoři předpokládají, že o výstavu bude velký zájem, proto doporučují, aby si návštěvníci rezervovali datum a čas, kdy chtějí na výstavu dorazit, Jednak se vyhnou nepříjemným frontám, jednak budou mít jistotu, že se na výstavu dostanou.

Kdy: 11. 12. 2023 - 14. 4. 2024

Kde: Riegrovy sady, areál zahradní restaurace

Za kolik: 1 dospělá osoba nad 12 let = 300 Kč, Děti do 12 let, studenti, senioři, ZTP = 250 korun, Rodina 3 osoby = 800 korun, Rodina 4 osoby = 950 korun Rodina 5 osob = 1150 korun

Fotogalerie
25 fotografií