Návštěvníci si světelnou expozici mohou prohlédnout od 20. října do konce letošního roku. Do konce října je možné areál navštívit mezi 17. a 21. hodinou, od listopadu již od 16 do 21 hodin. Půvabnou atmosféru podvečerních hodin dokresluje tematická hudba a v ideálních podmínkách také tajemná mlha, která stoupá z řeky. Kromě příjemné procházky mají návštěvníci příležitost k tomu, aby si na místě pořídili spoustu jedinečných fotek. Některé světelné objekty jsou zpřístupněné tak, aby lidé mohli přistoupit blíž nebo dovnitř. Mohou se například „proletět“ helikoptérou nebo vstoupit do Petřínské rozhledny.

Výstavu je možné si prohlédnout dokonce i z řeky, každou hodinu bude ze Žlutých lázní vyplouvat nasvícená výletní loď Prague Boats. V rámci běžného vstupného se návštěvníci budou moci svézt také světelným vorem. O víkendech se lidé také mohou na místo nechat svézt svátečně nasvícenou vánoční tramvají v rámci MHD.

Přesto, že Žluté lázně nasvítí více než 400 tisíc světýlek spojených celkem 40 tisíci metrů kabelů, jejich provoz není podle pořadatelů nijak výjimečně energeticky náročný. „Jeden den provozu výstavy má stejnou spotřebu energie jako například jedno vyprání běžné pračky s energetickým štítkem A. Jedna hodina provozu se rovná hodině vaření na elektrickém sporáku,“ vysvětluje autorka výstavy Eva Poláčková.

Více než 100 tisíc návštěvníků

Rodiče i děti také zajisté ocení doprovodný program. Jeho součástí budou kreativní dílny, animace, ale i speciální akce, například k příležitosti Halloweenu a Mikuláše. Expozici Světla vyprávějí v minulém roce navštívilo přes 100 lidí. Ti kdo mezi ně patří, ale mohou svou návštěvu znovu zopakovat, většina instalací je totiž nová.

Právě kvůli velkému návštěvnickému úspěchu z minulého roku se expozice rozšiřuje i do dalších měst a to nejen v Česku, ale i v zahraničí. V každém městě je výstava originální a je spjata s konkrétním místem.

Video
Video se připravuje ...

Žluté lázně již podruhé rozzářila výstava Světla vyprávějí. Návštěvníci se mohou těšit na 170 světelných objektů. Blesk

Fotogalerie
17 fotografií