Muž vnikl v pátek 6. října otevřenými balkonovými dveřmi do bytu v ulici Na Křivce v Praze 10. Uvnitř narazil na majitelku bytu, na kterou zaútočil a opakovaně ji udeřil do hlavy a obličeje. „Posléze poškozenou strhl na pohovku a za nepřestávajícího bití se ji pokusil znásilnit,“ uvedla policejní mluvčí. Napadená se po celou dobu bránila a křičela o pomoc. Útočníka také několikrát udeřila tyčí od vysavače, který stál u pohovky. Po několika minutách boje se ženě podařilo dostat na chodbu, zatímco pachatel s ukradenými věcmi utekl balkonovými dveřmi pryč.

Žena při útoku utrpěla mnohačetná poranění na celém těle a psychický šok. Muž z bytu ukradl kabelku s peněženkou, penězi, platebními kartami, doklady a notebook.

Útočník, po kterém policie pátrá, byl střední postavy, vysoký přibližně 170 centimetrů a ve věku kolem 30 až 35 let. Měl snědou pleť, kulatý obličej, pleš, tmavé oči a silnější obočí. Oblečený byl do tmavé bundy, šedého trička, černých kalhot s opaskem s kovovou přezkou ve tvaru čtverce šedé barvy. Mluvil s romským přízvukem.

Na základě popisu ženy kriminalisté sestavili přibližnou podobu útočníka, kterou dnes zveřejnili spolu se žádostí o pomoc při určení mužovy totožnosti. „V případě, že poznáváte muže na identikitu, informace prosím předejte na linku 158,“ uvedla Kropáčová.