„Novou galerií Czech Photo rozšířilo svou činnost o podporu umělecké fotografie. Vznik Czech Photo Edition položí základy nové výstavní sbírky pod hlavičkou Czech Photo. Cílem je, aby galerie žila, aby do ní návštěvníci rádi chodili a byli v přímém spojení s uměním. Samozřejmostí budou výstavy, ale velký důraz klademe na krátkodobé akce, debaty o umění a na pravidelná setkávání nad fotografiemi,“ řekla Souralová.

Kromě snímků s kulturní a uměleckou tematikou ze soutěže Czech Press Photo se v galerii Fragment představuje limitovaná sběratelská kolekce fotografií Czech Photo Edition. Edici otevírají tři čeští fotografové – street fotograf Kevin V. Ton, Lukáš Bíba z mediálního domu Economia a fotograf, manažer Czech Press Photo Dan Materna.

Každá fotografie má dva certifikáty. Prvním je dokument Czech Photo, který obsahuje potvrzení o počtu tisků, krátké představení autora a příběh snímku. Dalším potvrzením pravosti je certifikát s hologramem, který dokládá kvalitu a stálost tisku.

„S otevřením Fragment Gallery Czech Photo rozšířilo své aktivity o nabídku prodeje fotografií. Fotografie je plnohodnotné umělecké dílo a my se snažíme zprostředkovat, aby snímky nejlepších českých fotografů zdobily interiéry domů a bytů. V Česku tvoří mnoho talentovaných autorů, jejichž díla budeme prezentovat v limitovaných edicích v nákladu pět až deset kusů,“ uvedl Materna.

Přibudou další

Ředitelka Czech Photo Veronika Souralová při úterním otevření galerie řekla, že společnost plánuje mít další dvě galerie na trase metra B. Tu vůbec první má ve svém sídle v Butovicích, Fragment je poblíž stanice Invalidovna a plánuje se další u smíchovského Lihovaru, který je nedaleko Smíchovského nádraží.

Fotogalerie
17 fotografií