Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Plány na víkend v Praze: Prohlídka funkčního krytu, pravá kubánská party nebo víkendový Pat a Mat

/
  • Víkendový program.
    14. července 2023 ● 20:35

    Už v pátek večer po práci mohou zajít obyvatelé Prahy na Výstaviště, kde bude mít koncert originální rapper MC Gey. Na sobotu se zdarma otevře kryt Folimanka v Praze 2, který je v případě války plně funkční. Večer se pak v Jazz Docku na smíchovské náplavce pořádá kubánská party. Neděle se nese v duchu velké burzy desek na Petrském náměstí. Užít si zbytek neděle mohou Pražané se sklenkou vína na komentované prohlídce vinice sv. Kláry. Oba dny se také pořádá akce pro děti Dovolená s Patem a Matem.

    Přichází další víkend a Blesk opět přichází s výběrem aktivit na víkend. Podle „Norů“ čeká Pražany vskutku tropický víkend. V sobotu bude celý den pražit slunce a teploty se vyšplhají až k 36 stupňům celsia. Neděle bude o něco lepší. Sluníčko se občas schová za mrak, ale na své intenzitě neubere. Teploty dosáhnou 31 stupňů celsia. Pojďte si projít návrhy na páteční večer, sobotu i neděli.

  • 1.

    Páteční večer

    Koncert populárního rappera MC Gey: Praha 7

    Víkendový program.
    Autor: Facebook Džungle BKAO.

    Člověk s prapodivným jménem a ještě prapodivnějšími texty, který se vymyká všem představám o tom, jak by se měl rapper chovat, vypadat a mluvit, to je hudebník MC Gey. Na svých populárních písničkách má na platformě Youtube přes milion zhlédnutí. V pátek vystoupí, mimo jiné i díky grantu od Prahy 7, na pražském Výstavišti v baru Džungle BKAO. Ideální program, jak se po náročném pracovním týdni odreagovat s dobrým pitím v ruce a zajímavou hudbou k tomu.

    Kde: Džungle BKAO, Výstaviště, Praha 7 - Bubeneč
    Kdy: pátek od 20:00
    Vstupné:
    - předprodej: 300 korun
    - na místě: 350 korun

  • 2.

    Sobota

    Prohlídka funkčního krytu Folimanka: Praha 2

    Víkendový program.
    Autor: Kryt, Bunk, Shelter Folimanka

    V sobotu otvírá své dveře protiatomový kryt Folimanka, největší podzemní stavba na území městské části Praha 2 a zároveň jeden z největších krytů civilní ochrany na území hlavního města Prahy. Rozloha krytu je 1332 m2 a ukrýt se v něm může 1300 osob. Kryt je udržovaný, osvětlený, vytápěný a v případě potřeby plně funkční.

    V kontextu války na Ukrajině se mohou Pražané podívat, kam by se šli v případě bombardování Prahy schovat. Navíc bude v krytu příjemný chládek. Kryt je bezbariérový a dovnitř mohou i vychovaní domácí mazlíčci.

    Kde: Folimanka, Pod Karlovem 1262/2, Praha 2
    Kdy: sobota 15. 7. od 9:00 do 15:00
    Vstupné: zdarma

    Kubánská party: Praha 5

    Víkendový program.
    Autor: Facebook Jazz Dock

    Jazz Dock na náplavce na Smíchově zve v sobotu večer na kubánský koncert. Kde lépe strávit tropický letní večer než za poslechu příjemného rytmu latinské hudby vedle ochlazující řeky Vltavy. Vystupovat bude Pragasón. Jedná se o hudební skupinu, zaměřenou na autentickou prezentaci tradiční kubánské hudby v České republice. Hudba kapely Pragasón zavede návštěvníky na Kubu do poloviny 20. století, do doby tanečních sálů, kabaretů, mamba a cha-cha-chá.

    Kde: Jazz Dock, Janáčkovo nábř.. 3249/2, Praha 5
    Kdy: sobota od 21:00
    Vstupné:
    - stání: 270 korun
    - sezení 450 korun

  • 3.

    Neděle

    Letní burza desek a koncert zdarma: Praha 1

    Víkendový program.
    Autor: Facebook Studio Paměť

    O víkendu se myslí také na milovníky gramofonů. Studio paměť ve spolupráci s dalšími organizátory pořádá velkou letní burzu desek na Petrském náměstí. Na burzu dorazí řada zavedených prodejců a také běžných sběratelů, kteří se chtějí zbavit svých desek. Celým dnem bude provázet hudba od vinylových DJs a po burze od 19 hodin proběhne koncert Vojty Urbánka. „Burza je otevřená všem lidem, i třeba s jednou deskou. Kdo by měl zájem prodávat, ozvěte se nám na FB,“ lákají pořadatelé.

    Kde: Petrské náměstí, Klimentská 34, Praha 1
    Kdy: neděle od 14:00 do cca 21:00
    Vstupné: zdarma

    Nedělní „sklépek“: Praha 7

    Víkendový program.
    Autor: Facebook Vinotéka sv. Kláry

    Botanická zahrada v pražské Troji pořádá komentované prohlídky vinice a sklepa s malou degustací na závěr. Návštěvníci nakouknou, kde zpracovávají zaměstnanci v Troje hrozny a ochutnají vína kompletně vyrobená v botanické zahradě. Sklep má plochu 200 m2 a je rozdělen do tří částí. V první části je moderní nerezová technologie na zpracování hroznů. V druhé části jsou umístěny nerezové tanky se systémem řízeného kvašení, různé typy filtrů, lahvovací a etiketovací linka. V poslední části je reprezentativní prostor pro skladování a dubové sudy, ve kterých zrají červená i bílá vína.

    Kde: Botanická zahrada Praha, Trojská 800/196, Praha 7; sraz u pokladny Kovárna v ulici Trojská
    Kdy: neděle od 13:00 a od 15:00
    Vstupné: 420 korun

  • 4.

    Celý víkend

    Matláci Pat a Mat s celodenním programem pro děti: Praha 9

    Víkendový program.
    Autor: Facebook Galerie Harfa

    Galerie Harfa zve rodiče s dětmi na terasu nákupního centra. Pod otevřeným nebem tu na děti čeká oblíbená dvojka Pat a Mat. Ve skutečnosti to budou zaměstnanci převlečení v kostýmech. Největším lákadlem během tropického víkendu bude dovádění v bazénku. Pro děti bude na místě také připraven skákací hrad a další atrakce. Oba dny budou organizátoři moderovat program plný soutěží a her. Na děti čekají soutěžní stanoviště, plnění úkolů a dárky za odměnu.

    V den akce dostanou návštěvníci dárek. „Pat a Mat dá prvním 50 lidem, kteří mají aplikaci Moje Harfa, dárek. Výherci budou mít na výběr z více možností,“ sděluje Blesku specialistka na marketing Galerie Harfa. Myslí se i na rodiče. Na terase je občerstvení, které má koncept street foodu. „Mohou si dát jak točené pivo, langoše nebo grilované maso. A užít si den na terase,“ doplňuje.   

    Fotogalerie
    6 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy