Již sedmý ročník největšího českého erotického veletrhu ve čtvrtek 20. dubna otevřel své brány návštěvníkům. Na výstaviště PVA Expo Letňany se sjíždí celebrity, prodejci erotických pomůcek, umělci, tanečníci a celá řada dalších lidí, kteří mají co do činění s erotickým průmyslem. Návštěvníci, kteří by rádi obohatili své milostné hrátky o pikantnější praktiky, se zde nechávají zasvětit od zkušenějších matadorů, pro které neexistují žádná tabu. Erofest má ale co nabídnout i těm, pro které jsou pouta a bič v posteli už jen lehká rozcvička. Všichni se ale shodují na jednom: pestřejší sexuální život znamená spokojenější život.

Po vstupu do areálu veletrhu na sebe první překvapení nenechají příliš dlouho čekat. Spoře oděné hostesky návštěvníky lákají k nejrůznějším stánkům a vítají je ve světě všech možných sexuálních fantazií. Pro některé pány může být takové setkání leckdy tvrdou zkouškou v držení očního kontaktu. Kam koukat mají ale samozřejmě i dámy, na ně zase na každém rohu číhají svalnatí tanečníci a striptéři, kteří se rozhodně nestydí předvést, co v nich je. Nažhavená vystoupení se odehrávají hned na několika místech najednou. Kromě hlavní stage, která patří těm největším hvězdám, se menší vystoupení odehrávají také hned na dvou dalších. Jedna z nich je přitom zasvěcena BDSM technikám, jako je například svazování provazem, ale i tvrdším praktikám, ze kterých se některým může tajit dech.

Erotický penzion jako rodinný podnik

Pikantní zážitky na hranici bolesti a rozkoše zprostředkovává svým zákazníkům také provozovatelka erotického penzionu z Náchodska. „Penzion má pět apartmánů a celkem 8 ložnic, návštěvníci jezdí v párech, ale i větších skupinách především na víkendy. Každý apartmán má vířivku a různé erotické vybavení,“ popisuje majitelka penzionu. Jejich specialitou jsou také erotické houpačky, které sami vyrábí a i prodávají. „Je to skvělá erotická ale také zdravotní pomůcka. Například muži, kteří po úrazu již nemohou příliš dovádět na kolenou, si mohou partnerku posadit na houpačku a obsloužit ji ve stoje. Jezdí k nám také ženy, které jsou po operaci páteře, a jim zase vyhovuje, že se mohou rukama či nohama zavěsit na řetízky a ulevit tak bederní páteři,“ vysvětlila Blesku majitelka.

Nápad na erotický penzion vznikl právě díky první houpačce, kterou si manželé sestavili. „Mému muži ruplo v koleni, tak jsme první houpačku vyrobili pro sebe. Penzion v té době ještě nebyl erotický, ale jezdili k nám milenci, jako do každého penzionu, tak jsme jim to tam zkusili nabídnout a chytilo se to,“ vypráví majitelka. Lidé se pak za jedinečným zážitkem začali vracet a erotické vybavení tak postupně přibývalo v každém apartmánu, až se celý penzion stal chrámem milostných hrátek.

Erofest na výstavišti v Letňanech je již v plném proudu!
Autor: Blesk

Stejně jako každý průmysl, i ten erotický pracuje s těmi nejmodernějšími technologiemi a nad pokrokem i tomto odvětví občas lidem zůstává rozum stát. Důkazem toho je stánek s realistickými pannami Naughty harbor. Klasická „nafukovací Anča“ vedle těchto silikonových figurín, vypadá jako špatný vtip. Realistické panny mohou být na obrázku nebo z povzdálí téměř k nerozeznání od opravdových žen. Ve fantazii se meze nekladou, což v tomto případě platí i pro sexuální fantazie. Figuríny s neuvěřitelnými křivkami disponují například také umělou stahovací vagínou, nebo obličejem jako z japonského animáku, zákazníci si vše mohou navolit podle svého gusta.

Co právě v postelích letí?

Co se týče konvenčnějších erotických pomůcek, jako jsou vibrátory, pouta, anální kolíky a spousta dalších, ani o ně pochopitelně na veletrhu není nouze. Prodejkyně Eliška ze stánku Deep love Blesku prozradila, jaké jsou v tomto odvětví nejžhavější novinky: „zhruba před rokem hodně letěly všelijaké womanizery a podobně. Řekla bych, že dnes už je to tak rozšířené, že se téměř každý den objeví něco nového. Velmi populární jsou ale například vibrující venušiny kuličky na dálkové ovládání,“ popisuje Eliška. Zároveň podotýká, že největší pokrok je znát především na materiálech, ze kterých jsou hračky pro dospělé vyráběny.

Lidé, kteří doposud svět erotických hraček neobjevili, se podle ní nemají vůbec důvod stydět: „Myslím, že se to do společnosti dostává čím dál, tím více. Je to něco naprosto přirozeného a je naprosto v pořádku, aby lidé objevovali svou sexualitu. Děláme to pro sebe, a čím líp sami sebe poznáme, tím lepší sex můžeme mít,“ řekla Blesku Eliška.

Termíny jarních veřejných vystoupení podcastu Už budu!
Autor: Blesk

Zákazníci chodí s nejrůznějšími požadavky a otázkami, jako zkušená prodejkyně Eliška občas už od pohledu dokáže odhadnout, pro co si lidé přišli, ale i zdání může někdy klamat: „občas lidi umí i překvapit, typicky když přijde nějaká drobná holčina, která si ale vybere ten největší vibrátor.“

Návštěvníci si veletrh pochvalují hned po prvním dni. „Jsem tu po několikáté a letos i částečně pracovně. Rozhodně plánujeme přijít i další dny a těšíme se, co nás tady ještě čeká, nejvíc se ale těšíme na sobotu, až se to tady pořádně rozproudí,“ říká jedna z návštěvnic, která se Blesku představila jako MitziX. Velký dojem na ní udělala společná show Jarushky Ross a Dapne Klyde, které to v latexu a s bičíkem na hlavním pódiu pořádně rozjely.

Erofest na výstavišti v Letňanech je již v plném proudu!
Autor: Blesk

Veletrh ale zdaleka není jen o samotném sexu a různých erotických pomůckách. Část veletrhu se věnuje také zdravé výživě, zdravému životnímu stylu a péči o vlastní tělo. Nechybí ale ani důležitá osvěta v podobě přednášek a informačních stáncích, které se zaměřují na různé pohlavní choroby, na veletrhu je také možnost nechat se zdarma otestovat na HIV.

Co? Mezinárodní erotický veletrh EROFEST 

Kde? výstaviště PVA Expo Letňany

Kdy? 20. – 22. dubna 2023

Fotogalerie
27 fotografií