Mezi hlavní hvězdy programu na Rohanském ostrově patří nigerijský kytarista a zpěvák Adédèjì, představitel afrobeatu, kombinace afrických kořenů s americkým funkem. Vedle něho první den open-air festivalu vystoupí hráčka na jednostrunný nástroj ektaru Rina Das Baul se skupinou Rangamatir Baul, bosenský představitel stylu sevdah přirovnávaného k americkému blues Damir Imamović nebo skupina Al Bilali Soudan z Mali hrající na původní africké nástroje. Program prvního dne doplní autentická romská hudba formace Corina Sîrghi și Taraful Jean Americanu z Rumunska.

Druhý festivalový den nabídne kosmopolitní funk Dur-Dur Band ze Somálska, historické křižovatky námořních cest mezi Afrikou, Indií, Persií a arabským světem, kurdskou lidovou hudbu v podání nizozemského Meral Polat Trio, brazilský Kastrup Quartet a projekt Kutu, za kterým stojí zpěvačka Hewan Gebrewoldová a jazzový houslista Théo Ceccaldi.

Něco pro děti

Rodinný ráz Recpect Festivalu zdůrazní dětský program. Nebude chybět nabídka jídel z celého světa a stánky neziskových organizací. Festival, který se v minulosti konal i na Střeleckém ostrově, v parku Ladronka nebo v holešovickém V.Hole (Volnočasové centrum Holešovice), uvedl v minulosti například guinejského zpěváka a hráče na koru Moryho Kantého či hvězdu world music Mahmouda Ahmeda z Etiopie. Více informací se nachází na webu festivalu.

Fotogalerie
6 fotografií