Na tradičním F.O.O.D. pikniku bylo 120 stánků a food trucků, které nabízeli jídlo z různých koutů světa. Užít si ho mohli jak milovníci burgerů a grilovaného masa, tak příznivci vegetariánských a veganských pokrmů.
Počasí v Praze se příští týden příliš nezmění. V pátek přijdou chladná rána, teploty klesnou až na 6 °C

Děti, je libo pizza?
Ve Školičce vaření Lidlu, který byl generálním partnerem akce, si malí návštěvníci starší šesti let mohli upéct vlastní pizzu. Žampiony, šunka, sýr, salám či zelenina... Bylo na každém, jakou si vytvoří. Nesměla chybět ani pizzařská zástěra, aby se šikulové při tvoření neumazali.
Košíky šly na dračku
Již tradičně se na místě prodávalo na 900 piknikových košů naplněných až po okraj všelijakými dobrotami. Zájem byl obrovský, vyprodáno bylo za necelé tři hodiny.
Ukázaly se hvězdy
Po celý den byl pro návštěvníky připraven bohatý program. Na scéně se ukázaly kuchařské hvězdy. Roman Paulus(46) připravil vejce s holandskou omáčkou a vysvětloval, jak připravit knedlíky, noky a šišky. Karolína Fourová se zaměřila na sladké a na místě vykouzlila jogurtové muffiny s ovocem.
Na pódiu zazářila také dvojice Neplecha na plechu, která představila Empanadas, tedy argentinské plněné taštičky. Nakonec pod ruce nechala nakouknout herečka a moderátorka Markéta Hrubešová, která se šéfredaktorkou časopisu F.O.O.D. Darinou Křivánkovou uvařila bylinkové risotto s chilli pangrattatem.