Místa, kde se nelze oddávat zimním radovánkám, určuje vyhláška hl. města o ochraně veřejné zeleně z roku 2001. V ní je exaktně definováno, co se smí a co ne, ale i to, v jakých konkrétních oblastech napříč hlavním městem. Zjednodušeně lze říct, že tam, kam se nesmí ani za pěkného jarního či letního počasí pěšky, tam se nesmí ani se sáňkami, natož s lyžemi.

„Je v ní uvedeno, že v zeleni, která je součástí zahrad a parků, je mimo jiné zakázáno lyžovat, sáňkovat a jezdit na snowboardu. Místa jsou přesně vymezena, neznamená to tedy, že je tato činnost zakázaná všude,“ sdělila pro Blesk.cz mluvčí Městské policie hl. m. Prahy Irena Seifertová.

Pražané v uplynulých dnech brali Petřín doslova ztečí. Úbočí hory je totiž atraktivním lákadlem pro dovádění se saněmi nebo boby, ale třeba i se snowboardy. Jak to aktuálně vypadá na svahu Petřína, pro případ, že byste třeba sami chtěli vyrazit, můžete sledovat živě.

Předpověď na další dny

Sobota: Polojasno, na severu oblačno a místy sněhové přeháňky. Noc: -11 až -15 °C, ojediněle až -20 °C. Den: -7 až -3 °C.

Neděle: Jasno až polojasno, na severovýchodě až oblačno a místy sněhové přeháňky. Noc: -10 až -14 °C, místy až -18 °C. Den: -8 až -4 °C.

Pondělí: Mlhy nebo nízká oblačnost a ojediněle slabé sněžení. Noc: -12 až -16 °C, místy až -20 °C. Den: -7 až -2 °C.

Úterý: Jasno až polojasno. Noc: -11 až -15 °C, místy až -19 °C. Den: -6 až -2 °C.

Středa: Zataženo až oblačno. Noc: -10 až -14 °C. Den: -7 až -3 °C.

Čtvrtek: Zataženo až oblačno. Noc: -10 až -14 °C, na jihozápadě kolem -5 °C. Den: -7 až -3 °C.

Pátek: Jasno až polojasno. Noc: -11 až -15 °C. Den: -6 až -2 °C.

AKTUÁLNÍ SNĚHOVÉ SRÁŽKY SLEDUJTE NA RADARU BLESKU!

Fotogalerie
75 fotografií