„Chceme vybudovat dostatečně kapacitní dopravní hřiště, které by naplňovalo současné potřeby pro zajištění dopravní výchovy školáků a zároveň sloužilo široké veřejnosti k trávení volného času a prohlubování znalostí pravidel silničního provozu u dětí,“ uvedl radní Prahy 7 Jiří Knitl (Praha 7 Sobě).

Prozatím hotovo, ale...

Na území sedmé městské části již funguje dopravní hřiště v ulici Na Výšinách. To však již z kapacitních důvodů nedostačuje a nesplňuje současné standardy pro dopravní výchovu. „Proto vzniká nové hřiště na Špejcharu, které budou využívat obě městské části, tedy Praha 7 a 6,“ dodal Vokuš.

Nejprve vzniklo letos v září takzvané vodorovné dopravní značení, tedy bílé „čáry“ na komunikaci, a následně zde dělníci namontovali dopravní značky. „V současné době jsou práce dokončeny a nové dopravní hřiště se v prozatímní podobě otevřelo veřejnosti,“ uvedl Vokuš.

V listopadu pak bude v prostoru hřiště ještě namontován mobiliář, tedy lavičky, piknikové stoly, cyklostojany či odpadkové koše. „Na další fázi projektu, u které cenu ještě neznáme, teprve se projektuje, se budeme snažit získat nějaké dotace,“ uvedl Vokuš.

Zároveň radnice nechává dělat projekt rozsáhlejších úprav celého prostoru hřiště, aby mohlo v budoucnu sloužit k hodinám dopravní výchovy pro školáky z obou městských částí.

Fotogalerie
7 fotografií