Důvodem stavby nové větve je zlepšení dopravy v křižovatce Bucharovy a Pekařské ulice, kde se ve směru levého odbočení na Rozvadovskou spojku ve směru od Butovic tvoří kolony a situace tam bývá nepřehledná, a to i ve směru na Motol.

TSK při stavbě využila již v minulosti vybudovanou zhruba třísetmetrovou část Rozvadovské spojky, která dosud nebyla využívána, a dostavěla asi 160 metrů dlouhou nájezdovou rampu. Náměstek primátora pro dopravu Zdeněk Hřib (Piráti) při dnešním spuštění nájezdu ocenil, že celý projekt od prvního nápadu do spuštění zabral jen zhruba dva roky.

Zbytečný cyklopruh zmizel

Součástí stavby bylo také odstranění kritizovaného cyklopruhu v Bucharově ulici, namísto kterého je nyní sjezd z Rozvadovské spojky osazen světelnou signalizací a čidlem, které v případě projíždějícího cyklisty rozsvítí autům červenou.

Hřib dále uvedl, že se jedná v zásadě o dočasné opatření, protože celá křižovatka leží na budoucí trase Radlické radiály. Do doby její stavby nicméně nový nájezd výrazně zlepší situaci jak pro auta, tak MHD, dodal náměstek. Projekt Radlické radiály je již několik let v územním řízení, které se protáhlo z důvodu velkého množství námitek a odvolání. Minulé vedení magistrátu rozhodlo o úpravách stavby, o jejichž finální podobě by v dohledné době měli rozhodovat radní města.

Fotogalerie
4 fotografie