„Otevíráme a oživujeme uzavřený prostor bohnické psychiatrické nemocnice. Nejde jen o areál nemocnice, ale díky přilehlému parku tam jde zajít na procházku. Některé pavilony jsou od stávajících zastávek MHD vzdálené i více než 800 metrů. Spoje nové linky mají dále za cíl zajistit přímé spojení mezi přívozem v Podhoří a okolím zastávek Katovická a Odra,“ uvedl náměstek primátora Adam Scheinherr (Praha Sobě).

Nová linka pojede v trase Podhoří – Zoologická zahrada – Botanická zahrada Troja – Krakov – Odra – Řepínská – Nemocnice Bohnice. V areálu nemocnice v Bohnicích bude kromě konečné zastávky Nemocnice Bohnice dalších pět zastávek s doplňkovými názvy Hlavní vrátnice, Centrální terapie, Interna, Ředitelství a Divadlo Za plotem.

Linka bude provozována denně od 06:30 do 20:00 v půlhodinovém intervalu, přičemž ve společném úseku s linkou 236 mezi zastávkami Podhoří a Zhořelecká bude interval 15 minut. S ohledem na změny časových poloh autobusů v Podhoří bude upraven také jízdní řád přívozu P2 a dojde ke zkrácení intervalů linky číslo 236 do Zámků na celodenní interval 30 minut.

Minibusové nebo midibusové linky s provozem malých autobusů o délce sedm až devět metru v Praze pomáhají v dopravní obslužnosti zejména v okrajových částech města nebo tam, kde klasický autobus vzhledem k úzkým ulicím neprojede. Smyslem linek je přiblížit zastávky MHD především hůře pohyblivým cestujícím nebo lidem s kočárky.

Do areálu Psychiatrické nemocnice Bohnice jezdí od 6. listopadu 2021 midibus.
Autor: DPP / Ropid