Plán dostavby tzv. Starochodovské školy se opět o něco přiblížil uskutečnění. Radnice Prahy 11 se hodlá obrátit na magistrát hl. m. Prahy s žádostí o bezúročnou půjčku. Škole chybí prostory pro výuku nebo šatnové prostory. Dostavba by měla navýšit kapacitu dětí o 150 míst, a rovněž by zvýšila kapacitu mateřské školy.

„Právě investice do školství, zejména rekonstrukce školských objektů, patří tradičně k nejvyšším položkám v rozpočtu naší městské části, uvedl starosta Prahy 11 Petr Jirava (ANO) k záměru radnice. Nedávno byla z jejích aktivit rekonstruovaná ZŠ Schulhoffova (Květnového vítězství II). „Naše nejstarší škola, která letos oslaví sto a padesáté narozeniny, si dostavbu rozhodně zaslouží.“

Nejstarší chodovská škola

ZŠ Květnového vítězství vznikla podle zakládací listiny v roce 1868. Budova pochází z roku 1905 a byla od té doby již několikrát dostavována či rekonstruována. V současné době ale kapacitně nevyhovuje potřebám žáků ani učitelů. Dostavba by měla stát přes 100 milionů korun. Pokud magistrát finanční pomoc přislíbí, stavební práce by mohly začít v polovině letošního roku.