Milovníci květin a okrasné venkovní dekorace v Praze 4 mají možnost vyniknout. Radnice vyhlašuje soutěž o nejkrásnější předzahrádku, do které můžete přihlašovat sebe nebo třeba stydlivého souseda.

Poměřování zahradnických dovedností má možnost účastnit se každý, tedy buď jednotlivci, nebo celá bytová družstva či společenství vlastníků jednotek.

„Ve svém okolí jsem si všiml moc hezky udržovaných předzahrádek u některých panelových nebo činžovních domů. Je velmi milé vidět, že se někteří občané tak hezky starají o své okolí. Proto jsme se rozhodli vyhlásit malou letní soutěž o tři nejhezčí předzahrádky, které si vlastními silami udržují buď bytová družstva, nebo jednotlivci,“ uvedl starosta Prahy 4 Petr Štěpánek (Trojkoalice/SZ).

Pro zdárné přihlášení do soutěže je potřeba konkrétní předzahrádku vyfotit, fotografií je možné poslat více. Soubory by měly být pojmenované jménem ulice a orientačním číslem domu. Společně s kontaktními údaji a upřesněním toho, kdo se o plochu stará, je potřeba vše odeslat do 15. srpna pomocí e-mailu. Na konci léta bude zasedat porota, která rozhodne, které z předzahrádek jsou nejlepší.

VIDEO: Nadšenci v Praze tvoří i zahrádky na ulicích:

Podívejte se i na fotky:

Fotogalerie
19 fotografií