Pomník v parku pod domem „U Koruny“ na náměstí Osvoboditelů v Praze 16 neprošel od jeho postavení žádnou výraznou změnou, a začal tak částečně chátrat. Zvláště nutná byla rekonstrukce podesty.

„V minulých letech jsme se snažili na opravu pomníku získat finanční prostředky z grantů a programů, které vypisuje Ministerstvo obrany České republiky. Bohužel neúspěšně,“ řekl starosta Prahy 16 Karel Hanzlík (ODS). 

Městská část tak musela vyčlenit peníze na očištění a restaurování samotného pomníku, rekonstrukcí prošlo také jeho okolí. Betonové dlaždice, které byly zvlněné a ve špatném stavu, nahradily žulové desky, do kterých radnice nechala zasadit stožáry pro vlajky. Zmizely i okolní neužívané asfaltové chodníčky, které ustoupily zeleni.

Památník obětem první světové války v Radotíně prochází rekonstrukcí.
Autor: Praha 16

Jména obětí první světové války také prošla obnovou a nově jsou dokonce i nasvícena. Prvních změn se pietní místo dočkalo teprve začátkem října, ale dělníci vše stihli dodělat, aby se zde mohl připomenout Den vzniku samostatného československého státu, který připadá na 28. října. 

K opravě zbytku cest a zrušení chodníků, které nahradí zeleň, by mělo dojít do konce roku a práce by měly skončit nejpozději na jaře 2017. Zatím však není jisté, na kolik opravy vyjdou a jak bude okolí památníku vypadat po dokončení prací.