Opravy se v Praze 14 týkají školek a základních škol v oblasti. „V průběhu letošních prázdnin proinvestuje městská část celkem asi 37 milionů korun. V současné době je zajištěna finanční podpora z prostředků hlavního města ve výši 15 milionů korun na rekonstrukci elektrorozvodů ve školských budovách,“ prozradil radní místního úřadu Břetislav Vodák.

Na nové kuchyně a jídelny se ti nejmenší z nás mohou těšit také v mateřských školkách Paculova a Vybíralova. Mateřskou školu Bobkova pak čeká nové hřiště včetně revitalizace přilehlé zahrady. Na zkvalitnění stavu zeleně dojde také v mateřské škole Sadská.

Také školou povinní žáci přijdou v září do vylepšených budov. Základní škola Hloubětínská dostane novou střechu, stejná investice proběhne také na základní škole Šimanovská. Tady se navíc zrekonstruuje elektroinstalace a budova instituce se zateplí.

Postaví novou školu

Ve čtvrti Jahodnice v Praze 14 dokonce vzniká zcela nová škola. Ta se bude skládat ze dvou budov, které se stavebně propojí. Komplex má dle dostupných informací stát 46 milionů korun. První žáci by do školy měli vstoupit v září příštího roku.