Je to už takovým pravidlem. S prázdninami přichází i rozkopaná Praha a situace na silnicích se mění každým dnem. Jinak tomu nebude ani v Praze 16 – Radotíně. Zde se ale našlo hned několik rekonstrukcí najednou, které budou trvat až téměř do konce prázdnin.

Nové parkoviště na náměstí

První dopravní omezení souvisí s výstavbou parkoviště na náměstí Osvoboditelů, a to v místě zásobovací silnice spojující ulice Na Betonce a Na Výšince. Celý začátek jednosměrné komunikace se bude upravovat a vznikne tu celkem 22 nových parkovacích míst.

Původně mělo dojít k pracím už na začátku roku, nicméně vše zbrzdilo jednání se společností, která spravuje zařízení pod zemí, jež nesmí přijít stavbou k úhoně. Po měsících jednání se vše podařilo doladit a parkoviště se začalo budovat v pondělí 11. července a bude probíhat až do konce srpna.

Na náměstí Osvoboditelů se kope ostošest. Vzniknou zde nová parkovací místa.
Autor: Praha 16
Po tuto dobu bude uzavřena ulice Na Betonce. Obousměrně do ní bude možné vjíždět ve směru od Radotínského potoka. Nezbytná budou také omezení v parkování, ale to by nemělo být až tak hrozivé.

Ulice Na Betonce zůstane zavřená do konce srpna

Druhá úplná uzavírka bude od úterý 11. července do 29. srpna v ulici Na Betonce kvůli pracím při výstavbě etapy A Centra Radotín. Vše, co bylo možné provést pod ulicí, bylo dokončeno a nyní je nutné ulici uzavřít kvůli stavbě kanalizace. Neprůjezdný úsek bude možné objet pod železniční tratí a podél potoka (po trase Vrážská – Horymírovo náměstí – náměstí Osvoboditelů – Prvomájová).

Přes železniční přejezd Vrážská – Na Betonce bude možné nadále zajíždět pouze na parkoviště před Obchodní centrum Albert (na jehož východní části ale bude umístěno zařízení staveniště výstavby parkoviště) a na odstavnou plochu pod ním, zbytek ulice bude neprůjezdný.

Strakonická si neodpočine

Z důvodu opravy silnice bude také od pátku 15. července do 22. srpna úplně uzavřena ulice Na Baních v úseku Nad Kamínkou po Strakonickou.

V první etapě od 15. července do 7. srpna bude uzavřen i úsek od ulice Nad Kamínkou po otočku autobusů městské hromadné dopravy. V rámci této etapy také dojde ke zkrácení linky 129. Ta bude nyní jezdit pouze od Smíchovského nádraží do zastávky Na Drahách. Zastávky Pod Zatáčkou a Baně budou dočasně zrušeny.

Ve druhé etapě od 8. srpna do 22. srpna přijde na řadu úsek od konečné autobusu MHD do ulice Strakonická. Linka 318 bude po dobu stavby odkloněna právě na Strakonickou.

A na závěr proběhnou práce na distribučních zařízeních elektřiny v ulici U Sanatoria. V úterý od 12. července 2016 v době od 8 do 16 hodin dojde k přerušení dodávky elektřiny do celé ulice.