Od 22. března bude Povodí Vltavy provádět práce na Radotínském potoku. Dojde k odstranění náletových dřevin z dlažeb v korytě potoka do výšky jednoho až jednoho a půl metru od vodní hladiny, vyčištění potoka od sedimentů a k odstranění porostů. Havarijní stav Radotínského potoka je nebezpečný pro místní obyvatele, kdyby nastala jakákoliv mimořádná událost. Opraveno bude také kamenné zpevnění koryta u mostku ulice Pod Klapicí.

Dále bude dokončena výměna povrchu na frekventované cestě pod radotínským hřbitovem. Původně jen zpevněná štěrkopísková komunikace vedoucí na nábřeží okolo oblíbené a hodně využívané venkovní posilovny je osazována zámkovou dlažbou. Nového povrchu se dočkají i dopadové plochy pod všemi osmi cvičícími stroji tak, aby byly pro uživatele „outdoorové“ posilovny komfortnější.

Dláždění cesty okolo řeky
Autor: MČ Praha 16

Celý tento projekt bude stát 280 tisíc korun. Během jara bude pokračovat rekonstrukce povrchu cyklostezky vedoucí kolem biotopu. Technická správa komunikací hlavního města Prahy totiž zadala výběrové řízení na zhotovitele uvedeného úseku cyklostezky tak, aby plynule navazovala na právě dokončovaný úsek.

Fotogalerie
4 fotografie