Spadla klec! Policisté v poslední lednový den zadrželi gaunera, který toho má na svědomí víc než dost. Poprvé s ním přišli do styku zhruba před rokem, kdy pod vlivem drog zavinil nehodu v Praze 6. Na mokré křižovatce dostal smyk a přelétl s autem do protisměru, kde se srazil s jiným. To bylo odmrštěno a narazilo do sloupu. 

„Svým jednáním způsobil jedné osobě zranění, které si vyžádalo její převoz do nemocnice a bezmála měsíční pracovní neschopnost. Přivolaní policisté na místě u muže provedli test na přítomnost omamných a psychotropních látek s pozitivním výsledkem na amfetamin a kokain,“ uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová.

To ale nebylo vše. Pod bundou spolujezdce objevili 350 gramů marihuany - řidič ho totiž těsně po nehodě požádal, aby ji schoval. Pod sedačkou měl navíc dalších asi 200 gramů  marihuany. „Kromě trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky si tehdy odnesl i obvinění z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy,“ dodala mluvčí.

O pár měsíců později policisté téhož muže přištihli v noci v Praze 7 na skútru. Opět u něj našli marihuanu a také kokain a další drogy. Loni v listopadu mu soud uložil zákaz řízení, to ale muž nerespektoval a dál klidně řídil, dokonce i vozil děti do školy!

Policisté také našli dům, který si muž pronajal a kde pěstoval marihuanu. Pronajatý měl i lodní kontejner, kde drogy a potřebné vybavení skladoval. „Policisté dalším šetřením zjistili, že v minimálně třech pěstebních cyklech vypěstoval blíže nezjištěné množství konopí, které následně zpracoval procesem sklizně, sušení, oddělením jednotlivých částí, nabalení a rozvážení. Při tomto procesu mu pomáhala jeho devatenáctiletá přítelkyně, která se starala především o pěstování, zalévání a hnojení rostlin, na druhou stranu se její partner staral o distribuci marihuany, kokainu a extáze,“ popsala Kropáčová.

Peníze prohrál

Policisté muže zadrželi před pronajatým domem v Hostivici, kde drogy pěstoval a kde také pobývaly jeho malé děti. Jeho přítelkyni, spolupachatelku, pak chytili v centru Prahy. Oba jsou obviněni z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami s jedy. U zadrženého kriminalisté rozšířili trestní stíhání o další dva trestné činy, a to ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí. Obvinění je v současné chvíli stíhán vazebně a žena na svobodě.

„Při domovních prohlídkách a prohlídkách jiných prostor kriminalisté zajistili větší množství drog, komponentů pro jejich pěstování, výrobu a distribuci. Dále zajistili celkem pět jízdních kol, z nichž již u dvou zjistili, že pocházejí z trestné činnosti. Další tři zajištění kola mají odstraněná identifikační čísla a tudíž s největší pravděpodobností taktéž pocházejí z trestné činnosti. V této souvislosti žádáme veřejnost, v případě, že někdo pozná své odcizené jízdní kolo, ať kontaktuje přímo kriminalisty na tel. čísle 974 856 454,“ dodala mluvčí.

Prodejem drog si muž přišel každý měsíc na pořádný balík peněz, protože je ale závisly gambler, všechno prohrál v kasinech.

Video
Video se připravuje ...

Policisté dopadli muže, který pěstoval marihuanu a prodával i další drogy. Policie České republiky

Fotogalerie
9 fotografií