„Kriminalisté odložili případ úmrtí 18letého motorkáře, ke kterému došlo 1. března 2023 v obci Zvánovice, kdy se motorkář zachytil o nataženou zábranu a s motocyklem havaroval. Nařízená soudní pitva prokázala, že mladý muž řídil motocykl pod vlivem alkoholu,“ uvedla policejní mluvčí Barbora Schneeweissová. 

Video
Video se připravuje ...

Motorkář zemřel 1. března 2023 ve Zvánovicích Blesk.cz - David Malík

„Vzhledem k tomu, že v dané věci nejde o podezření ze spáchání trestného činu, byla věc policisty v září odložena,“ dodala. Proti tomu se ohradila rodina zesnulého mladíka a proti rozhodnutí policie případ odložit podala stížnost na okresní státní zastupitelství. To však v půli listopadu stížnost zamítlo. 

Záchranáři i policisté vyjížděli na místo tragédie ve středu 1. března po 18. hodině. „Došlo k tomu, že řidič na motorce při jízdě na polní cestě najel do zábrany. Konkrétně šlo o řetěz natažený přes polní cestu,“ uvedla tehdy pro Blesk policejní mluvčí Vlasta Suchánková. „Mladý muž vlivem havárie přelétl přes řídítka a pádem utrpěl velmi závažná zranění, kterým i přes okamžitou pomoc a použití přístroje AED (automatizovaného externího defibrilátoru – pozn. red.) podlehl,“ dodala. Policisté pak nařídili soudní pitvu a zjišťovali, zda byl řetěz přes cestu natažen oprávněně, žádný trestný čin však nezjistili.

Fotogalerie
22 fotografií