Policisté po Danielovi vyhlásili pátrání v průběhu října. 26. dne onoho měsíce pak bohužel museli nešťastné rodině říct zdrcující zprávu. V Prokopském údolí spáchal sebevraždu. Co mělo být motivem? „Probíhala tam nějaká dlouhodobá šikana. Šikana v okolí Stodůlek, Nových Butovic a Ohrady probíhá už déle. Bylo tam i nějaké udání na skupinku, ale zatím se s tím nic neděje,“ upřesnil otec Daniela pro CNN Prima News.

Podle něho právě šikana mohla stát za chlapcovým nešťastným rozhodnutím. Na videu, které se objevilo na internetu, a jehož obsahem se zabývají kriminalisté, se totiž Daniel pouští do šarvátky s jedním podobně starším chlapcem. Když před ním klečí a vstává, dostane na videu ránu od dalšího chlapce. Tak silnou, která jej poslala na zem.

O šikanu nešlo

Slova o šikaně avšak popírá chlapec, který se na videu s Danielem bil. „Ze začátku jsme se neměli moc rádi,“ sdělil pro CNN Prima News chlapec pod podmínkou anonymity. „Pak mě vyzval na bitku. Rvačka probíhala jen mezi námi,“ dodal s tím, že video pochází z dubna tohoto roku.

Proč pak Daniel dostal od jednoho z přihlížejících kluků ránu do obličeje poté, co už bylo po rvačce? „Bylo tam moc kluků, které jsem pořádně neznal,“ připustil chlapec s tím, že právě onen agresor patřil mezi, jež mu byli ty neznámí.

Tu facku, proč mu dal, to jsem nevěděl vůbec. To už měl být konec.“ Zároveň i uvedl, že po rvačce měli Daniela jiní kluci okrást o drahá sluchátka. Po „domluvené bitce“ se pak sám měl s Danielem měl tak trochu „skamarádit“ natolik, že spolu čas od času prohodili pár slov. Problém už mezi sebou neměli.

Nešťastná láska?

Podle jednoho z Danielových kamarádů mohla za sebevraždou stát nešťastná láska. Televizi poskytl jednu z SMS, kterou mu zesnulý chlapec poslal. „Až mě opustí, skončím to,“ začíná její znění.

Dokud budu s ní, nejspíš budu žít. A až odejde, odejdu i já. Jen abys věděl, stál jsem u okna asi 50 minut a hodně přemýšlel. Nebaví mě život, jediný, co mě na něm baví, je ona. Nevím, jak dlouho se mnou ještě bude, ale dokud bude, budu i já.“ Slova o nešťastné lásce ale otec vyvracel. „Sice byl zamilovaný, ale s dívkou se nerozešel, nenechal dopis, vzkaz,“ nechápe.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí 116 111 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

Fotogalerie
11 fotografií